Combi-opleiding

Opleiding tot Professioneel Trainer/Coach en Creatief Denktrainer

De Combi-opleiding bestaat uit 3 professionele opleidingen. Je volgt de opleiding tot Professioneel Trainer, Professioneel Coach Coach en Creatief Denktrainer.

Het voordeel van deze intensieve opleiding is, dat je in heel korte tijd omgeschoold wordt en een heel nieuw vak leert. Je doet aan het eind van deze opleiding 3 eindexamens, één als trainer, één als coach en één als Creatief Denktrainer. Je ontvangt 3 erkende diploma’s. Na je eindexamens is het nog een jaar lang mogelijk om gebruik te maken van “Coaching on the Job”.

Opzet van de opleiding

In de Combi-opleiding worden in totaal 11 lesdagen aangeboden (78 lesuren): 2 Basisdagen, 6 modules, 3 Studie en Examendagen en 1 module Werken met het Enneagram. Al onze opleidingen tot professional zijn inclusief een examen. In de Combi-opleiding doe je dus ook 3 examens. Als je het diploma behaald hebt, wordt dit erkend door de beroepsvereniging SPOTCER en kun je daarmee direct in de praktijk aan de slag. Ook behoort bij onze beroepsopleidingen een jaar coaching on the job, zodat je altijd weer op de expertise van de Academie terug kunt vallen.

De Combi-opleiding bestaat uit:

 • 2 Basisdagen Trainen en Coachen (11 en 12 januari 2022)
 • 2 verdiepingsmodules Trainen/Coachen (13 en 14 jan)
 • 2 verdiepingsmodules het Nieuwe Denken (21 en 27 jan)
 • 2 extra modules het Nieuwe Denken (28 jan en 3 febr)
 • 1 keuzemodule (vrij te kiezen)
 • Oefendag en Examendagen (5, 10, 11 en 12 febr)
 • 1 module Werken met het Enneagram (13 febr)

Optioneel: Ook kun je tijdens deze opleiding deelnemen aan een module Grensverleggend Trainen in Marrakech (data op dit moment nog niet bekend) of de Transformatiereis naar de woestijn in Marokko (data op dit moment nog niet bekend). Klik op Transformatiereizen voor meer info.

Waaruit bestaat de opleiding?

2 Basisdagen (11 en 12 jan)

We werken deze 2 dagen o.a. met de vakken Creatief Denken, Kleurprofilering, Coaching en Oplossingsgericht Trainen. Je bent twee dagen in een inspirerende energieke omgeving waar je samen met een kleine groep aan de slag gaat om de basis van het trainers- en coachvak te leren. Je ontdekt waar je eigen talenten en tekortkomingen liggen, je krijgt inspiratie om interactief en innovatief te trainingen en te coachen, je krijgt nieuwe werkvormen en methodes aangereikt om mensen te inspireren, je leert hoe je een trainings- of coachingsessie op moet bouwen, je krijgt een nieuwe visie op trainen en coachen, en je leert hoe je je eigen authenticiteit kunt gebruiken om te trainen en te coachen.

2 Verdiepingsmodules Trainen en Coachen (13 en 14 jan)

Professioneel Trainen en Coachen (do 13 jan)

Op deze dag leer je een aantal professionele trainings- en coaching technieken. We gaan aan de slag met Oplossingsgericht trainen en coachen, authentiek spreken, presenteren, life- en loopbaancoaching en teambuilding. Ook kan je in deze module uitzoeken of je makkelijker met groepen kunt werken en met teams of individuele een op een coaching. Verder gaan we aan de gang met het stellen van vragen, want het is zowel voor een trainer als coach van belang, dat je altijd weer op zoek gaat naar de vraag achter de vraag.

Toekomst maken en Pionieren (vr 14 jan)

Als trainer of coach in een nieuwe tijd moet je niet alleen bezig zijn met de nieuwste methodes, maar ook zelf durven pionieren. Dat wil zeggen: durf je te experimenteren met nieuwe manieren van trainen en coachen, durf je mensen te begeleiden om stappen te zetten in een hele nieuwe wereld. Hoe geef je leiding aan nieuwe systemen? Hoe kun je met behulp van creatief denktechnieken wegen vinden om mensen op een andere manier te inspireren, te motiveren, leiding te geven, te coachen en te trainen? Hoe kun je gebruik maken van games, beelden, creatieve middelen en media om het maximale uit mensen te halen?

2 Verdiepingsmodules het Nieuwe Denken (21 jan en 27 jan)

Patroondoorbrekend Denken (vr 21 jan)

Op deze dag leer je een aantal professionele trainings- en coaching technieken. We gaan aan de slag met Oplossingsgericht trainen en coachen, authentiek spreken, presenteren, life- en loopbaancoaching en teambuilding. Ook kan je in deze module uitzoeken of je makkelijker met groepen kunt werken en met teams of individuele een op een coaching. Verder gaan we aan de gang met het stellen van vragen, want het is zowel voor een trainer als coach van belang, dat je altijd weer op zoek gaat naar de vraag achter de vraag.

Creatief Denken en Creatiekracht (do 27 jan)

Op deze dag gaan we onze creatiekracht onderzoeken. We hebben waarschijnlijk al ondervonden, dat we zelf altijd dezelfde oplossing voor dezelfde problemen bedenken. En ook wat betreft onze toekomst niets nieuws en niets anders kunnen bedenken dan we al bedacht en gedaan hebben. In deze module leer je niet alleen denken buiten de gebaande paden, maar leer je ook hoe je een deel van het leven zelf kunt creëren. Het leven is niet totaal maakbaar, maar voor een groot deel hebben we wel zelf de regie in handen. Maar als we ons bewust worden, dat we die regie in handen hebben, wat kunnen we of moeten we daarmee als we niet in staat zijn iets nieuws of iets anders te bedenken? In deze module gaan we aan de gang met een combinatie van creatief denken, buiten de gebaande paden denken en creatieregie. Want wat heb je nodig om echt nieuwe wegen, nieuwe producten, nieuwe bestemmingen te ontdekken, te ontwikkelen en te ontvangen?

2 Extra modules Nieuwe Denken (vr 28 jan en do 3 febr)

Innoverend InBox een OutBox-Denken (vr 28 jan)

In de module Innoverend Denken maken we een begin met het bedenken van allerlei innovaties met behulp van het InBox-denken. Dit denken is uitermate geschikt om op allerlei verschillende manieren vanuit bestaande producten en diensten nieuwe innovatieve producten te bedenken of om bestaande situaties slimmer in te richten vanuit elementen waar we nog niet eerder aan gedacht hebben.
Deze module wordt voor de Combi-opleiding in ieder geval aangeraden. 

Opbouw van een sessie en Groepsdynamica (do 3 febr)

We bespreken veel vraagstellingen die we in de praktijk bij onze klanten tegen zijn gekomen en we bespreken de vraag hoe we een sessie opbouwen en welke tools wel en welke niet geschikt zijn voor de betreffende vraagstelling.
Ook deze module wordt voor de Combi-opleiding in ieder geval aangeraden. 

Keuzemodules (vrij te kiezen)

Je kan verder ook keuzemodules kiezen (zie hieronder) om een erkend diploma te kunnen behalen:

Di 14 dec: Systemisch Werken 1

Op deze dag leer je Systemisch coachen, ook individueel te coachen en welke opstellingen je gebruikt of inzet bij welke situatie (lijnopstelling, flitsopstelling, cirkelopstelling, familieopstelling, abstracte opstelling, tijdlijn opstelling).

Wo 15 dec: Systemisch Werken 2

Op deze dag kun je oefenen met allerlei soorten opstellingen en je eigen stijl van het begeleiden van opstellingen meer ontwikkelen. Je kunt op deze dag zowel praktisch oefenen, maar er is ook gelegenheid om theoretische vragen te stellen, zodat je je goed kunt voorbereiden op je examen.

Do 16 dec: Traniningsacteren

Op deze dag gaan we veel spelen. Je leert hoe je kan afstemmen en acteren bij assessments. We leren opbouwen, afstemmen, inleven, monitoren en feedback geven als trainingsacteur en samenwerken met een trainer. We oefenen met cases uit de praktijk, spelen rollen en leren omgaan met bijv. agressie, angst, onzekerheid e.d. Hoe kan ik als trainingsacteur mijn cliënten helpen om te leren omgaan met moeilijke, agressieve klanten, a-relaxte situaties, spanning, stress en emoties?

Vr 17 dec: Werken met Trainingsacteurs

Wil je al trainer leren werken met trainingsacteurs, dan is dat op deze dag mogelijk. Trainingsacteurs dienen ervoor om het gedrag van mensen te veranderen. Als trainer kan je leren samen te werken met een acteur, zodat je bijv. communicatietrainingen, agressietrainingen, verkooptrainingen kunt gaan geven samen met een acteur. Je leert hoe je de acteur kunt inzetten, op welke manier de acteur feedback kan geven en hoe je samen het trainingsdoel van de klant kan dienen.

Do 20 jan: Intuïtieve ontwikkeling en Inspirerend Trainen en Coachen

Het is in deze tijd steeds belangrijker dat je gebruik leert maken van je intuïtie. In deze module leer je hoe je meer en meer kan luisteren naar je gevoel, hoe je je eigen intuïtie meer kan ontwikkelen en hoe je je intuïtieve vermogens van een ander kan aanwakkeren. We werken met beelden, vormen, kleuren, foto’s, film, muziek e.d. om innerlijke beelden tot uitdrukking te brengen.

Voor een trainer of coach is het ook belangrijk om ook een stukje inspiratie mee te geven. Inspiratie is voeding voor de geest en vormt vaak de eerste zaadjes om mensen in beweging te krijgen. In deze module leer je hoe je mensen kunt inspireren, kunt motiveren, kunt enthousiasmeren en in beweging kunt zetten. Je maakt hierbij gebruik van verhalen, beelden, metaforen. 

Vr 4 febr: Transformerend Trainen

Op deze dag werken we met je heldere vermogens: hoe kom je aan je informatie? Hoor, zie of voel je dingen helder? Door middel van oefeningen krijg je meer helderheid welke kanalen er van jou openstaan om informatie te ontvangen. Dat is bij iedereen weer anders. Daarnaast doen we ook oefeningen om contact te krijgen met je gidsen, hogere leiding en je persoonlijke missie.

Studie en praktijkdag (za 5 en do 10 febr 2022)

Op deze dagen word je voorbereid op je eindexamens, oefen je coachgesprekken met verschillende methodieken, oefen je met opstellingen, met je eindexamenworkshop en oefen je je eindexamenworkshop Creatief Denken.

Eindexamens (vr 11 en za 12 febr 2022)

Op 11 en 12 februari doe je eindexamen met een coachgesprek, een opstelling, een korte workshop en je begeleidt een sessie Creatief Denken.

Werken met het Enneagram (zo 13 febr 2022)

Tenslotte geven we een grote Enneagramtraining voor alle opleidingen van de Academie. Aan het einde van deze dag is de uitreiking van de diploma’s.

Transformatiereizen

Als je deze opleiding Professioneel Trainer/Coach volgt, heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan onze Transformatiereizen. Wij bieden 2 Transformatiereizen aan, waarvoor je je optioneel kunt aanmelden:

 • Grensverleggend Trainen en Coachen in Marrakech (data op dit moment nog niet bekend)
 • Transformatiereis Marokko (data op dit moment nog niet bekend)

Voor meer info klik hier.

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert coachopleidingen en certificeert coaches, maar helpt ook startende coaches bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is onze coachopleiding ook erkend door de CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag één keer worden herkanst.

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een workshop “hoe zet ik mijzelf in de markt”. Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER in samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainers en coaches. Ook deze “coaching on the job” is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

Locatie en overnachten

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt tussen de eerste en tweede opleidingsdag natuurlijk thuis slapen, maar het is ook mogelijk om in Arnhem te overnachten. Er is een mogelijkheid van Basis-overnachten van “bed op slaapzaal” op de trainingslocatie. Voor wie wat meer luxe wil, kan ook Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek.

Kosten

 • € 5.950 als je de opleiding zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geef btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
 • € 6.300 (excl. btw) als je werkgever of een instantie de opleiding voor je betaalt.

Vergoeding Scholing

Veelal worden de kosten voor deze opleiding vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al heel veel deelnemers die de opleiding vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.

Advies

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen.

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de Opleiding tot Professioneel Trainer/Coach en Creatief Denktrainer klik je op Aanmelden en vul je het formulier in. Hierna krijg je automatisch een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je een bevestiging met alle opleidingsinfo (locatie adres, tijden, etc.) en de factuur.

Door dit formulier in te vullen en aan ons te versturen meld je je aan voor deze opleiding.