Ervaringen uit Intermediair, Springest e.d.

Reviews op Springest

Hieronder vindt u een link naar alle ervaringen van cursisten van de Academie voor Innovatief Trainen op de website van Springest:

Andere reviews

En hieronder andere reviews van de deelnemers aan onze opleidingen:

Gemma Arnold – 20-04-2022
“Deze opleiding zit echt heel goed in elkaar. Door de keuzevakken kan je precies zelf je lespakket samenstellen zoals je dat het liefste wil. Dat maakt de opleiding heel afwisselend en inspirerend. De docenten zijn stuk voor stuk professionals en het is heel leuk omdat je steeds met een andere groepssamenstelling zit en toch ook weer dezelfde mensen tegenkomt. Wij hadden een topgroep en we hebben nog steeds contact met elkaar.”

Anneke van der Drift – 19-03-2022
“Ik kan mij voorstellen, dat dit de hoogst gewaardeerde opleiding van Nederland is. De opleiding zit niet alleen goed in elkaar, wordt professioneel gegeven, maar is ook een ongelooflijke club mensen, een fantastische sfeer. Eigenlijk heb ik nog nooit in een opleiding zoveel geleerd. Dat heeft met name te maken met het feit dat het zo praktijkgericht is, zo gericht is op doen en op ervaren. Voor mij werkt dit heel erg goed. Een TIEN!”

Femke 21-01-2022
“Leren coachen in een omgeving waar je je veilig en volledig geaccepteerd voelt. Creativiteit, intuïtief, werken met trainingsacteurs, modellen en gesprekstechnieken. In een korte tijd leer je te denken en werken als een professioneel coach onder deskundige begeleiding. Een fantastische mix van theorie en leren door doen. Je leert ontzettend veel over jezelf, je krijgt inzichten op een respectvolle en warme manier. Een aanrader voor iedereen met interesse in het coachvak!”

Hans- 06-01-2022
“Ik heb deze opleiding gevolgd, omdat ik verder wilde komen in coachen. En het was een enorm goede tip, dat ik een doelgroep moest kiezen. Om niet in de bak met duizenden en duizenden coaches terecht te komen. Ik heb gekozen om coach te worden voor samengestelde gezinnen. Ik heb nu een drukke eigen praktijk. En dat binnen een half jaar.”

Sanne – 08-12-2021
“Als je veel kennis op wil doen, veel theorie wil krijgen en boekenlijsten, dan is deze opleiding helemaal niks voor je! Deze opleiding heeft niets meer weg van een old- school-opleiding. Maar werkt op een innovatieve manier met het nieuwe leren. Voor mij was dit een prachtige ervaring. Ik werd er mega-onzeker van, heb ingezien dat ik helemaal vastzat en dat kennis en boeken mijn houvast waren. Maar door dit helemaal los te laten, heb ik mijn werkelijke talent leren kennen.”

Henk van der Grinten – 20-11-2021
“Ik heb de opleiding gedaan tijdens de crisis. Dus een deel daarvan ging online. Het was erg leerzaam, goeie lessen met een leuke groep. Toch wordt het voor mij pas echt boeiend toen ik life-training kreeg. Er is een enorm leuke sfeer op deze academie, waar ik heel erg van genoten heb.”

Els de Bock – 14-08-2021
“De mensen die op deze academie werken zijn stuk voor stuk bijzondere mensen. Open, direct, vernieuwend. Dat geeft een hele open sfeer, waarin je je direct thuis voelt. Geen stijf gedoe, geen saaie lessen, maar ongelooflijk levend lesmateriaal. Het bruist op deze academie. Veel creativiteit, vernieuwende visie en ervarend leren. Allemaal top-ingrediënten voor een opleiding die je gerust innovatief mag noemen.”

Bas Vlisman – 03-12-2020
“Ik heb de opleiding tijdens de crisis gedaan. En deze academie heeft mij super online leren trainen. Ik geef nu nog steeds online brainstorms en nieuwe denken. Met dank aan Joeri”

Willemijn – 20-11-2020
“Het fijne van deze opleiding is, dat het samenwerkt met trainingsbureau Inspiration Company, waardoor we stage mochten lopen op de werkvloer. Zelfs tijdens de crisis mochten we mee met de eerste teambuildings op anderhalve meter in Arnhem. Was voor mij een hele leuke ervaring.”

Roy – 16-09-2019
“Ik heb in april 2019 de Masterclass gevolgd in Barcelona. Ik vond het aanvankelijk veel geld, want de opleiding kost € 5.000 voor 4 dagen. En ik moest hem zelf betalen. Ik was al werkzaam als trainer, maar wilde ook skills wat betreft innovatief denken aanleren. Het heeft veel geld gekost, het is de duurste opleiding die ik ooit gevolgd heb, maar het is ook de opleiding die mij het meest heeft gebracht. Het heeft mij niet alleen kennis gebracht, ook contacten, opdrachten, een heel nieuw netwerk, inspiratie en – nu na een half jaar kan ik zeggen – ook heel veel geld. En tenslotte 4 onvergetelijke dagen in de bruisende stad Barcelona. Absoluut een aanrader. Voor mij is deze opleiding een 10! Ook al kan ik nu 6 maanden later deze recensie pas schrijven, omdat ik nu pas het effect van de opleiding helemaal ervaar.”

Wietske Rustenburg – 10-07-2019
“Dit is een van de beste opleidingen die ik ooit gevolgd heb. Hij is compact, hij wordt gegeven door docenten die echt weten waar ze het over hebben. Je kan met al je vragen bij hen terecht. Je krijgt goed lesmateriaal en duidelijke lessen waar je echt in de praktijk iets mee kunt. Het mooiste van deze opleiding vond ik, dat er een jaar lang coaching on the job bij inbegrepen zit, zodat ik nu met al mijn vragen bij deze docenten terecht kan.”

Gerard Janssen – 01-06-2019
“Ik heb de opleiding gevolgd tot creatief denktrainer. Dit is een hele goeie, degelijke opleiding. Je leert meer dan 100 tools om brainstormsessies te begeleiden. Omdat ik ook stage kon lopen op de werkvloer kon ik na de opleiding direct aan de slag. Het leuke is dat ik mijn opleiding binnen 2 maanden al terugverdiend had.”

Henk van Oord – 29-05-2019
“Ik kreeg van mijn werkgever deze opleiding aangeboden, omdat hij meer know how wat betreft creatief denken in huis wilde halen. Hij heeft geen spijt gehad van zijn investering, want ik was in staat om daarna elke 6 weken innovatieve denksessies te begeleiden binnen ons bedrijf. Mijn werkgever was zo enthousiast over de opleiding, dat hij daarna nog 5 mensen van ons bedrijf heeft laten opleiden tot creatief denktrainer.”

Ewa – 27-05-2019
“Dankbaar, gelukkig en trots op mezelf heb ik diploma professional coach gehaald!! In korte tijd ontzettend veel geleerd van een groep bijzondere mensen. De academie is een bron van positieve energie, zeker aan te raden voor iedereen!!!”

Frank – 01-02-2019
“Ik heb uit deze opleiding precies gehaald wat ik had verwacht en wat me in het adviesgesprek duidelijk werd. Gedurende de hele opleiding volledig ondergedompeld. Met het theoretisch kader dat eenvoudig en snel wordt uitgelegd en daarna het intensieve oefenen voel ik me enorm gegroeid en klaar om de rol van coach volledig waar te maken. Super!”

Hans Volmeijer – 03-01-2019
“Ik las dat dit de hoogst gewaardeerde opleiding is op dit gebied in Nederland. En ik kan niet anders zeggen, dan dat ik het daar volkomen mee eens ben. Ik geef deze opleiding een 10. Er ontbrak niets aan. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Zelfs de lunches waren voortreffelijk.”

Erik Goedegebuure – 9-12-2018
“Heb je behoefte aan om je te specialiseren en je te verdiepen in de kracht van innovatie en nieuwe denktechnieken, dan is dit echt een opleiding voor jou. Ik heb hem gedaan. Behalve dat ik een heel leuke tijd heb gehad, heb ik de inspiratie meegenomen om binnen ons bedrijf een heel innovatieplatform neer te zetten. Eigenlijk is deze opleiding het begin van de innovatie van een geheel bedrijf van 300 medewerkers geweest.”

Wendy- 26-11-2018
“Zeer leerzaam door vooral te ervaren en veel te doen. Een reis naar acceptatie en herkenning van jezelf en anderen. Bezieling in de manier waarop de lesstof behandeld wordt, energiek en positief! Echt een geweldige reis om samen met alle trainers en cursisten te maken.”

Evert Broersen – 01-08-2018
“Een inspirerende en leerzame training. Ik vond het geweldig om te leren hoe je anderen creatief kan laten denken aan de hand van tools. Er werden veel praktijkvoorbeelden gebruikt en dat maakt het ook gelijk toepasbaar in de praktijk. Mooie locatie en goeie sfeer in de groep.”

Annemarèl – 16-05-2018
“Prachtig mooie masterclass creatief denken op een prachtig mooie inspirerende plek! Centrum van Barcelona, heerlijke accommodatie, super lekker eten en een top opleiding. Ik heb veel tools geleerd om zelf met vertrouwen een creatief denk sessie te leiden. Duidelijke uitleg, (ook op papier) en veel oefenen op en met elkaar.”

Angela – 03-05-2018
“Een zeer leerzame, intensieve en inspirerende Masterclass Trainer Creatief Denken in Barcelona gevolgd. Heerlijke groep mededeelnemers. Het heeft mij een bredere kijk en handvatten gegeven. Goede voorbeelden van de leraren. Veel ruimte om eigen gestelde doelen te bereiken.”

Suzan – 03-05-2018
“De opleiding was een hele mooie ervaring. Kwartjes vielen een voor een op hun plek door de ontzettend creatieve en innovatieve manier van lesgeven. Niks boeken maar leren door ervaring. Al met al na deze opleiding een hele mooie en leerzame ervaring rijker. De module grensverleggend trainen in Marrakech was de kers op de taart waarin al het geleerde bij elkaar kwam. De opleiding is een absolute aanrader!!!”

Mignon – 01-05-2018
“Een inspirerende en leerzame training. Ik vond het geweldig om te leren hoe je anderen creatief kan laten denken aan de hand van tools. Er werden veel praktijkvoorbeelden gebruikt en dat maakt het ook gelijk toepasbaar in de praktijk. Mooie locatie en goeie sfeer in de groep.”

Alies – 29-04-2018
“Goede praktische training in kleine setting op een heel mooie locatie. In 3 dagen veel geleerd over denkpatronen en hoe deze met de juiste tools te doorbreken. Veel gedaan en ervaren. Toffe trainers met veel ervaring (veel praktijkvorbeelden!) die elkaar qua persoonlijkheid ook perfect aanvulden. Aanrader voor wie anders wil leren kijken of anderen dit wil leren!”

Kim – 25-04-2018
“Deze opleiding tot professioneel innovatief trainer is gericht op ervarend leren! Mooie en bijzondere opleiding met veel ruimte voor persoonlijke groei. Een intensieve opleiding waardoor ik in beweging ben gekomen en vanuit mijn hart mijn eigen pad ga volgen. De module grensverleggend trainen in Marrakech is echt een aanrader! Ik zou zeggen “DOEN”!”

 Artine – 24-04-2018
“Ben je op zoek naar een een standaard trainersopleiding en wil je dat alles voorgekauwd wordt, inclusief alles wat gezegd wordt op papier, dan moet je deze opleiding niet hebben. Zoek je een opleiding die je op alle vlakken uitdaagt en waar je meer krijgt dan je verwacht had? Dan zit je hier goed! Wel moet je bereid zijn om naar jezelf te kijken en uit the box te kunnen stappen. In die gevallen; niet verder zoeken, maar doen!”

Cas – 23-04-2018
“De opleiding was een zeer bijzondere en inspirerende ervaring, en heeft mij meer gebracht dan ik had kunnen verwachten. De verscheidenheid van het programma was groot, zo ook de verscheidenheid aan docenten. Het leren door het doen van ervaringen sprak mij zeer aan. Daarbij heb ik zeer goede feedback ontvangen, waarmee ik verder kan. Ik heb me zeer veilig en geborgen gevoeld en alle ruimte gekregen om te groeien en mijzelf te (her)ontdekken. De academie is een verzameling van fantastische en inspirerende mensen, die een mij een prachtig programma op hoog niveau heeft geboden. Maar ook de gastvrijheid, de (familie)sfeer, de prachtige locaties en de heerlijke lunches waren onvergetelijk.”

Susanne – 12-04-2018
“Ik vond de (combi)opleiding Trainer/coach in één woord geweldig! Geen saaie theorielessen onder TL-verlichting! Alleen maar beleving, verwondering en praktijk! De modules in zowel Ibiza als Marrakech waren absoluut onvergetelijk. Je leert er veel meer dan alleen maar het coach/trainers vak. De Academie voor innovatief trainen is grensverleggend, in elk opzicht. Inspirerende groep mensen!”

Gemke – 06-04-2018
“Tijdens deze training heb ik geleerd dat je zowel in- als out of the box heel creatief kan denken. Het is een verrijking voor mijn werkzaamheden voor de klas, maar ook als trainer en überhaupt binnen het onderwijs. Barcelona brengt je bergen ideeën en het even weg zijn uit je vertrouwde omgeving zorgt ervoor dat je echt helemaal loskomt. De verschillende werkvormen, het gebruik van de stad en leren in de praktijk was voor mij echt fantastisch en van grote toegevoegde waarde. De energie die stroomde, ideeën ontstonden en elke keer werd je weer uitgedaagd om voor de groep te staan en het in praktijk te brengen. Echt een MASTERCLASS!”

Ser – 04-04-2018
“Was een zeer praktische opleiding sterk gericht op doen. Het leereffect was daardoor groot. Dit bracht je af en toe wel uit je comfort zone. Ook een inspirerende groep waarmee ik de opleiding heb gedaan. De opleiding heeft me absoluut de middelen en het bewustzijn gegeven om als trainer te werken.”

Marc – 01-07-2017
“De Masterclass Creatief Denken in Barcelona was prachtig! In deze training leer je de vele creatief denk tools toe te passen en daarbij leer je welke rol je als trainer hebt wanneer je een groep creatief wilt laten denken. Ik vond het zeer waardevol en heb veel bijgeleerd nadat ik eerst de basis had gehad in de Jaaropleiding innovatief trainen. Ik voel me heel goed toegerust als Creatief Denk Trainer door de verdieping en door het intensief intrainen dat we hebben gedaan. De heerlijke stad Barcelona als locatie voor deze training voegt daarbij ook veel toe!”

Nico – 08-06-2017
“Begin maart 2017 begon mijn opleiding intensive trainer die ik heb ervaren als een boeiende, leerzame, maar vooral inspirerende reis. Eenperiode waarin ik veel nieuwe inzichten en een andere kijk en denk wijze heb mogen leren. Het leren kennen en de band die je opbouwt met nieuwe en mooie mensen met ieder zijn eigen verhaal en motivatie erg mooi. De training is intensief maar er is veel ruimte om zelf te ervaren door oefenen, en praktijk opdrachten waarbij je wordt uitgedaagd om je grenzen te verkennen en te verleggen. De combinatie met een creatieve en steeds weer verrassende werkwijze met de ontspannen en familiare sfeer maakt dat je na elke trainingsdag jezelf een beetje een rijker mens gaat voelen. Als je het aan durft om jezelf te leren kennen, is de academie echt een aanrader.”

Inge – 19-05-2017
“Deze opleiding was naast een zeer waardevolle professionele aanvulling binnen mijn werk als trainer en talentprofessional, een groot persoonlijk kado! De opleiding brengt je veel inspiratie, verdieping, inzichten, werkbare tools, persoonlijke groei en mooie nieuwe contacten. Dat je alles zelf ervaart, maakt dat informatie goed blijft hangen en wordt opgeslagen. Daarnaast hangt er een fijne energie, worden deelnemers in hun kracht gezet en wordt er veel humor ingezet. Aandachtspunt is informatie en communicatie, maar dit is een bijzaak in het grotere geheel. Een aanrader!”

Bert – 28-05-2017
“In november heb ik de trainersopleiding creatief denken afgerond. Deze opleiding geeft je erg veel tools en technieken om groepen mensen te prikkelen op een andere manier te laten kijken naar problemen of vraagstukken. De trainers proberen zo veel mogelijk aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk van elke cursist waardoor alles wat je leert ook meteen ingezet kan worden. Het was een zeer zinvolle, boeiende en inspirerende opleiding.”

Rob – 29-06-2017
“Deze opleiding geeft je op een fantastische manier inzicht in de menselijke mogelijkheden met betrekking tot craeatieve processen en het oplossen van problemen. Met de aangereikte tools kun je direct zelf aan de slag in de meest diverse omstandigheden. Gewoon doen!”

Rosan – 31-05-2017
“Wat een inspirerende reis was deze opleiding! Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak ben ik een bijzonder mooie ervaring rijker! Van begin tot eind een intense mix van uitdagingen, inspireren en geïnspireerd worden, out of the box denken en je soms out of your comfort zone voelen, waardoor groei automatisch volgt! De verschillende trainingsvormen, tools en ook de tomeloze energie en creativiteit van zowel de trainers als de opzet van de opleiding, maken deze uniek. Het gaat vooral om de beleving en ervaring en zo is de trainingsreis naar Marrakesh dan ook echt een kers op de taart. De gastvrijheid, zorg en begeleiding van Jacqueline en haar crew was puur, inspirerend en hartverwarmend. Het ontwikkelen van de (afstudeer)workshop heeft een tast -en bruikbaar resultaat tot gevolg, waarmee je direct aan de slag kunt!”

Martijn – 25-04-2017
“Wil je innovatief tegen zaken aan kunnen kijken? Jezelf verbazen? Jezelf tegenkomen? Deuren openen die je zelf gesloten hield? Dan is dit de opleiding voor jou. Je leert geen kunstje. Je leert niet wat goed is of niet goed. Je leert vooral jezelf te zijn en te ontdekken hoe je mensen kunt inspireren. Af en toe lijkt de opleiding op een pure mindfuck. De beleving staat voorop en die blijft langer hangen dan geschreven theorie. De informatieverstrekking en communicatie kan wel wat beter, maar aan de andere kant leer je ook hier weer van. Want wat doet het met jou als er net iets anders gebeurd dan je had verwacht.”

Josje – 06-04-2017
“Mijn doel dat ik vooraf had, is meer dan gehaald. Het fijne van deze opleiding is dat ik in iedere bouwsteen zelf aan het trainen ben gezet. Ik heb een grote sprong voorwaarts gemaakt.”

Herma – 17-07-2016
“Wat een ongelooflijk mooie ervaring, de opleiding Innovatief Trainen. Al jaren actief als dagvoorzitter, trainer en coach kwam ik niet onbeslagen ten ijs. Theorieën, modellen, train-the-trainer-technieken, allemaal had ik ze al ingezet, maar door ze bij de opleiding intensief te beleven kregen ze een heel nieuwe dimensie en waarde voor mij, zowel persoonlijk als professioneel. Misschien wel de allerbelangrijkste les: als authentiek trainer geef je het beste van jezelf en heb je het meest te bieden. In de opleiding kun je daarom de modules kiezen die het best bij jouw talenten en mogelijkheden liggen en zo je eigen, innovatieve formule optimaliseren. Een schat aan ervaren professionals wijst je de weg. En aan het eind van de rit krijg je kans een eigen workshop te ontwikkelen en bij diverse groepen proef te draaien. Kant-en-klaar om daarna in de markt te zetten. Met als extra bijvangst: een geweldig netwerk aan fijne collega’s. Aanrader!”

Abbey – 29-06-2016
“Ik heb ik de opleiding Trainer/Facilitator Creatief Denken met veel plezier gevolgd. De combinatie van beleving, intelligentie, humor, verbinding, verassing en aandacht voor het individu heeft gemaakt dat ik in korte tijd veel leerde en dit nog dagelijks in mijn werk als trainer/coach toepas. Daarnaast was het ook gewoon erg leuk :-)”

Foka – 29-06-2016
“Deze opleiding was superinnovatief. Verruimend, helder, toepasbaar. Ik heb het al een kadootje voor mijzelf ervaren! Geeft energie.”

Eline – 28-06-2016
“Yes. Het diploma Creatief Denken is binnen! Wat een fijne academie daar in Arnhem en een hele fijne groep. Zoals de oprichtster Jacqueline zei: “Ik wilde graag een leerplek waar iedereen het jammer vindt dat het afgelopen is. En zo is het.”

Wilma – 27-06-2016
“De Training Creatief Denken in Barcelona is een echte aanrader voor iedereen die wil afrekenen met vaste patronen. Naast een behoorlijke dosis theoretische kennis over tools en toepassingen hiervan in de praktijk, wordt door de trainers van de Academie goed gebruik gemaakt van de inspirerende omgeving van Barcelona om met een andere blik naar de omgeving te kijken. De all-inclusive top-verzorging draagt er bovendien aan bij dat je je volledig kan concentreren op de training en de beslommeringen van alle dag even achter je kan laten. Kortom een totaalbeleving, perfect aangepast op de groep deelnemers waardoor je zeker met meer bagage naar huis gaat, dan bent gekomen.”

Eveline – 20-06-2016
“De jaaropleiding Professioneel innovatief trainer heeft mij precies gebracht wat ik zocht:een mooi pakket van modules die ik zelf kon kiezen én waar ik dus zelf de rode draad van mijn leerproces mee kon bepalen. Mijn leerstijl begint bij ervaren en de kern van deze opleiding is ervaren: verschillende thema’s (zoals teambuilding, samenwerken, gamen, creatief denken) heel veel werkvormen, jezelf tov de ander en uiteindelijk ervaren hoe jouw zelf ontwikkelde workshop van 1,5 uur uitpakt bij onbekende deelnemers. Het totale pakket is enorm inspirerend; de locaties, de trainers, de verschillende modules en vooral ook de mede-cursisten. Ik heb mijn rugzak goed weten te vullen en dat geeft me enorm veel zelfvertrouwen.”

Steven – 01-06-2016
“De opleiding heeft geholpen om nog meer vanuit mijn kracht te werken. De opleiding biedt zowel praktische tools aan als persoonlijke verdieping. Met de opleiding heb ik een mooie workshop ontwikkeld voor teamtrainingen die ik in de markt kan gaan inzetten. Door het werken met bouwstenen kun je zelf bepalen wat je wilt leren. Het volgen van de stages geeft de mogelijkheid om een beter beeld te krijgen van het trainersvak. Het startweekend en het inspiratiefestival hebben naast de inhoud door de geweldige sfeer, gastvrijheid een grote indruk op me gemaakt. Geweldig om zoveel inspirerende mensen te ontmoeten.”

Linda – 31-05-2016
“Deze training is echt een aanrader voor mensen die willen leren trainer door te ervaren. Door de veelzijdigheid aan modules is het pakket op maat samen te stellen naar eigen wensen. Waar ik het meest van geleerd heb is het inzicht in elkaars talenten en krachten om deze vervolgens complementair in te zetten. Een echte ‘zo kan het ook’ ervaring waar een nieuwe wereld van trainen voor me is opengegaan. Helemaal passend bij deze tijd. Doen!”

Yvonne – 30-05-2016
“Gisteren heb ik mijn diploma ondertekend nadat ik deze jaaropleiding heb afgesloten met een eigengemaakte workshop. Afstuderen als professioneel innovatief trainer is me gelukt na een bijzonder en inspirerende periode op de Academie. De leergang of zoektocht naar mezelf als trainer was intens en mooi. Leren door te doen beviel me prima, door de praktische insteek en het ervarend leren, vielen theorieën en modellen steeds beter op z’n plek en prikkelde het mij om me nog meer te verdiepen in de materie. Ik had vooraf, met hulp van een adviseur van de opleiding, een mooi pakket aan modules samengesteld. De keuze aan modules was ruim en veelzijdig. Gaandeweg voelde sommige modules als een gemiste kans (o.a. grensverleggend trainen) maar gelukkig kon ik ook deze modules extra afnemen. Het verrijkte me keer op keer. Daarbij moet ik ook zeggen dat ik de trainers van de opleiding bewonder om hun persoonlijke stijl, energie en expertise. Per module is de samenstelling aan trainers en deelnemers anders, dus ook de sfeer en de dynamiek is anders. Het was altijd verrassend wie je tegen kwam, maar hierdoor voelde ik me met steeds meer mensen verbonden. Ik kwam vrijwel altijd geïnspireerd en energiek uit de opleidingsdagen. En de ene keer dat dat tegenviel werd opgelost door een dagdeel met succes in te halen. Dat vond ik echt klasse van de Academie en waardeerde ik enorm. Niet geheel onbelangrijk waren de zalige lunches, een leuk & openhartig team en kleurrijke ruimtes waarin de trainingen werden gegeven. Heel prettig voor mensen die gevoelig zijn voor sfeer. Al met al ben ik echt enthousiast over de opleiding en heb ik de bruis in mezelf weer terug gevonden waar ik erg dankbaar voor ben.”

Kyra – 30-05-2016
“DOEN! Dat is het kernwoord van deze opleiding. Vanuit een innovatief idee samen ontdekken wat je ermee kan. Want hoe kan je anderen training in ervaringsgericht ontwikkelen als je het zelf niet hebt ervaren? Telkens wisselen van rol: danweer trainer, dan weer opdrachtgever, dan deelnemers. Een zeer effectief, inspirerende opleiding waarbij je maximaal gefaciliteerd wordt om jouw unieke trainerstalent te ontwikkelen of te verdiepen. Niet meer over nadenken…. Gewoon DOEN!”

Gaby – 28-06-2015
“Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de opleiding Creatief Denk Trainer, echt een aanrader! Ik vond het erg leuk om op een andere manier te leren trainen dan ik gewend was. De tools die ik heb geleerd zijn een mooie aanvulling op alle andere werkvormen die ik in trainingen gebruik.”

Jolanda – 27-05-2015
“In juni heb ik de jaaropleiding trainer afgerond en het was een wens van mij om ook de basisopleiding en masterclass ‘Creatief Denken’ in Barcelona te volgen. Ik had er hoge verwachtingen van en die zijn meer dan uitgekomen. In een korte tijd heb ik op een speelse en praktische manier geleerd hoe een creatief proces in zijn werk gaat, welke technieken gebruikt kunnen worden en hoe deze te selecteren zijn. Ik heb ervan genoten om in Barcelona inspirerend les te krijgen. Ik heb genoten van de contacten met de andere deelnemers, van de prachtige locatie en van het heerlijke eten. Kortom een aan te raden leerzame verwennerij!”

Phil – 26-05-2015
“Ik heb deze opleiding gevolgd als aanvulling op mijn beroep als trainer, wat een fantastische aanvulling is dit!! Zeer indrukwekkend, fantastische omgeving, zeer verrassend, goed verzorgd, veel diepte en inhoud maar ook veel ruimte voor het opdoen van ervaring. De grootte van de groep geeft je alle ruimte jezelf te ontwikkelen en feedback te ontvangen en geven. Dit is zeker geen massa productie maar een exclusief product. Als jij verdieping wilt in je vak of uitbreiding naar creatief denktrainer is deze bijzondere Masterclass in Barcelona zeker aan te bevelen!!!”

Erik – 01-07-2014
“Naast leuk en leerzaam ook erg concreet en grijpbaar. Ik leerde een breed vocabulair aan technieken om brainstormsessies naar een hoger nivo te brengen. Zowel op het gebied van sturen van groepen, als op het inhoudelijk dieper gaan in brainstorms. Een aanrader!”

Mirjam – 21-06-2014
“Ik heb de Basisopleiding en de Masterclass Creatief Denken in Barcelona als zeer zinvol ervaren voor mijn werk als professioneel trainer. Diepgang, praktische toepassing en waardevolle feedback! De aanpak is zowel vernieuwend als verrassend: het hele verblijf was verweven tot 1 grote leerervaring die mij blijvend iets van belang heeft opgeleverd. Ter zake deskundige en inspirerende trainers, verrassende en functionele locaties en activiteiten, nieuwe inzichten en vaardigheden voor mijn werk… En ook eten en overnachten was top!.. De Academie voor Innovatief Trainen verzorgt niet alleen opleidingen, ze ZIJN hun opleidingen in alles wat ze doen en uitstralen… Complimenten!”

Nienke – 20-06-2014
“Ik heb in Barcelona alles geleerd over Creatief Denken. Tijdens de lessen (twee keer drie uur per dag) waren we met de inhoud bezig en met het zelf voor de groep staan. Buiten de lessen deel je als groep nog veel meer, waardoor deze opleiding ook heel erg kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. De trainers en begeleiding van de opleiding houden veel rekening met de wensen en behoeften van deelnemers. Ook zorgen ze dat je zoveel mogelijk uitgedaagd wordt, om het maximale uit jezelf en uit de training te halen.
De omgeving helpt om je eigen creativiteit aan te boren en met andere ogen te kijken. De opleiders maken heel goed gebruik van de omgeving ook tijdens de lesuren. Zo belanden wij zomaar een middag op het strand om daar les te krijgen!
Het programma buiten de lessen was helemaal top, afgestemd op onze wensen en zeer verassend. Je leeft letterlijk in het moment en er wordt heel goed voor je gezorgd.
Na deze week kan ik Creatief Denken sessies begeleiden en heb ik genoeg kennis en vertrouwen om dat ook daadwerkelijk te doen. Echt een aanrader voor iedereen die op dit gebied aan de slag wil. Je leert door te ervaren!”

Dénise – 29-06-2014
“Een praktische training: ik heb tools leren gebruiken, meerdere keren voor de groep gestaan, een stage gedaan bij een groot evenement, cases uit mijn eigen organisatie ingebracht. De sfeer was goed, met dank aan de trainers van de Inspiration Company.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anita – 02-04-2015
“Een inspirerende opleiding die voor mij persoonlijke ontwikkeling en groei heeft gebracht op emotioneel, spiritueel en mentaal vlak. Ik heb mijn waarde echt goed leren kennen en weet dit toe te passen in mijn vak als trainer. Deze opleiding heeft me geraakt en een mooie beweging op gang gebracht.”

Annemarèl – 02-04-2015
“Wat een geweldige ervaring was deze opleiding. Ik heb zo veel geleerd, ervaren en gezien! Voor mij is er een wereld open gegaan. Wat een energie heb ik ervan gekregen. Niet eerst met je neus in de boeken, maar ervaren door te doen, dat is de manier bij de Academie. Hoe kan je een goede trainer zijn als je zelf niet goed kent? Alle trainers zijn ernorm vaardig en gedreven, hebben passie voor hun vak. De module grensverleggend trainen in Marrakech was een top ervaring, echt een aanrader!”

Welmoed – 01-04-2015
“Ik heb de jaaropleiding professioneel trainer ervaren als een hele intensieve opleiding, waarbij ervaren centraal staat, leren door te doen. De leslocaties zijn prachtig en uitnodigend, vol materiaal dat gebruikt kan en mag worden voor de trainingen die je gedurende de opleiding voor elkaar of als examen ontwikkeld. De modules, waar je zelf uit kunt kiezen, zijn afwisselend. Vaak vooral ervaren, uitproberen, ontwikkelen en doen, soms meer verdieping van de theorie. Er wordt goed ingespeeld op vragen van cursisten (wij kregen bijvoorbeeld een extra avond over het enneagram naar aanleiding van vragen die nog leefden). De trainers en topklassers die begeleiden zijn erg enthousiast en betrokken. De opleiding is persoonlijk, je moet je ook echt in jezelf willen verdiepen, confronterend maar veilig en ook heel gezellig. Ik ben mezelf regelmatig tegengekomen in de lessen, waardoor ik nu beter weet wie ik ben als trainer, wat ik wil bereiken met mijn trainingen en wat ik nog meer wil ontwikkelen. Door de gevarieerde groep cursisten, waar je in wisselende samenstelling intensief mee samenwerkt, krijg je oneindig veel inspiratie en ideeën aangereikt. Ik ben elke lesdag bruisend van energie thuisgekomen. Een aanrader voor wie wil ervaren, niet geschikt voor mensen die liever dikke boeken induiken.”

Nelly- 30-03-2015
“Ik heb genoten van de Jaaropleiding Professioneel Innovatief Trainer. Het ging mijn verwachting te boven. De klemtoon lag op ervaren in de praktijk en doen! Voor mij was deze manier een prettige manier van leren en een welkome afwisseling. Ik heb een diversiteit aan methodes van trainen & coachen ervaren. Transformerend en vooral Grensverleggend trainen in Marrakech heeft indruk gemaakt. Onder bezielende leiding van de trainers werd een passende sfeer neergezet en kon men uitproberen en fouten maken. Het resultaat is een mooi diploma en zeker ook een volgende stap gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling!”

Marieke – 23-07-2014
“Afgelopen jaar heb ik de Jaaropleiding Innovatief Trainen gevolgd. Deze opleiding is voor mij ook een persoonlijk ontwikkeltraject geweest. Wat ik krachtig en waardevol vind van deze opleiding is het uitgaan van je kwaliteiten, denken in mogelijkheden en oprechte aandacht voor de deelnemers. De gehele opleiding is ervaren en beleven waaruit je vervolgens je eigen pad kunt gaan. Deze opleiding kan ik aanbevelen wanneer je in de spiegel durft te kijken, eraan toe bent out of the box te leren en als trainer écht wilt groeien.”

Ireen – 06-07-2014
Ik heb een bijzonder jaar mogen beleven op de Academie voor innovatief trainen. De manier van leren past helemaal bij mij. Het ervaringsleren is super. Niks dikke boeken, dingen uit je hoofd leren, maar gewoon doen. Het geeft een heel andere dimensie aan leren. Je ontmoet veel inspirerende mensen, zowel van de academie als bij je studiegenoten. Het is denken, lachen, gek doen, soms een traan, verdiepen, ervaren en nog zoveel meer. Laat je verrassen, omarmen, inspireren en verwarmen, maar ook: verras je zelf, omarm jezelf,inspireer jezelf en verwarm jezelf en iedereen om je heen. Een echte aanrader, zeker ook voor beginnelingen, zoals ik. Gewoon doen!”

Ellis – 06-07-2014
“Zeer boeiende en inspirerende opleiding, die uitgaat van wat je goed kan en haalt daardoor het beste in je naar boven. Creativiteit, persoonlijke ontwikkeling het komt allemaal aan bod. Marrakech is dan ook een echte aanrader…”

Ton – 03-07-2014
“Een opleiding die mij heel veel gebracht heeft. Naast direct toepasbare tools vooral veel inzicht in mezelf. Wie ben ik als mens, als trainer, als coach, waar ligt m’n kracht, waar m’n zwakte. De keuze uit verschillende modules en verschillende startmomenten maakt dat je elke studiedag weer met een ander gezelschap aan het werk bent waardoor er steeds een frisse energie in de groep zit. Toch is er enorm veel samenhang en heb je steeds het gevoel dat je deel uitmaakt van een grotere groep. Geen dikke boekwerken met uitgewerkte modellen, geen lange dagen achter een tafeltje … nee alles is actief, praktisch, doen, ervaren, delen, bespreken, diepgaand maar met veel humor en vrolijkheid … er is geen specifieke methode die je aangeleerd krijgt … het gaat er juist om dat je ontdekt wat jij te bieden hebt en hoe jij dat het beste over kan brengen. De module grensverleggend trainen in Marrakech heeft een enorme indruk achtergelaten. Ik zou iedereen aanraden om die in elk geval op te nemen in je programma. Ben je op zoek naar een andere kijk, naar innovatieve manieren om mensen te trainen en te coachen en ben je bereid naar jezelf te kijken … dan is deze opleiding echt een aanrader!”

Thomas – 23-05-2014
“Een waardevolle opleiding met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, praktijk situaties en werkvormen. Heel creatief, vrijgeestige benadering en vernieuwend. Geen boeken maar doen! Veel keuze in losse modules zoals coaching en creatief denken.”

Heidi – 01-07-2014
“De module Grensverleggend Trainen in Marrakech is een echte aanrader. Wanneer ga je grenzen verleggen? Wanneer je op je gemak bent. Deze magische omgeving en de trainers van de academie geven je dit gevoel. Aan jou om die kans te pakken!”

Judith – 15-04-2014
“De module ‘Grensverleggend trainen’ in Marrakech is magisch. Je bevindt je op een sfeervolle locatie in een sprookjesachtige omgeving. Dan: durven, delen, doen en… doorgeven. Ik raad eenieder aan om zijn/haar opleiding aan de academie te verrijken en verdiepen met de onvergetelijke driedaagse in Marrakech. Beleef, bewonder en bewaar.”

terug naar overzicht

Ervaringen Opleiding tot Transformatietrainer/Coach en Systemisch Werker

Janneke – 13-01-2022
“Hallo lieve mensen van de Academie. Jullie zijn goud waard! Jullie hebben mijn leven echt veranderd in de goeie richting. Zeker de reis naar Marokko heeft voor mij zoveel impact gehad. Ik ben een ander mens geworden. Verdien nu mijn geld met me dienstbaar maken aan anderen. Dit voelt als zo zinvol, vervullend en verrijkend! Jullie leiden op tot gelukkige mensen. Denk dat jullie de eerste opleiding in Nederland zijn, die mensen wijst waar hun geluk ligt.”

Hanneke van der Bijl – 21-12-2021
“Ik doe nu systemisch werk met jongeren. Ik heb dit vak geleerd op de opleiding systemisch trainen en coachen. Een hele praktijkgerichte opleiding, waar ik heel tevreden over ben. Het is alweer een tijdje geleden, maar ik wil jullie toch laten weten, dat ik precies de baan heb en het werk doe dat ik voor ogen had. En dat komt zeker door jullie opleiding.”

Ilse – 06-12-2021
“Ik heb een opleiding Systemisch Werk gevolgd bij de Academie. Mijn ogen zijn daar echt opengegaan. Hoe ze daar met systemen werken, dat noem ik wonderen! Jacqueline is ook echt een vakvrouw, die al meer dan 25 jaar in het vak zit. Dat zie je, dat voel je en ik heb ongelooflijk veel van haar geleerd. Alleen al het zien hoe zij een opstelling begeleidt, was voor mij verbazingwekkend. Ik wist niet dat dit bestond. Ik heb ook echt gezien dat mensen via deze manier van systemisch werken genezen van allerlei kwalen. “

Hennie – 27-05-2020
“Ik heb de Transformatie-opleiding gevolgd. Dit was echt wel een hoog level opleiding. Ik had al heel erg veel ervaring, veel gedaan op dit vlak en was al werkzaam als healer. Maar het level waarop deze mensen lesgeven is echt bijzonder hoog. En achteraf gezien is dat ook gewoon noodzakelijk als je praktisch aan de slag wil als Transformatietrainer. Ik heb hier enorm veel aan gehad. Niet alleen voor mijn vak, maar ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Carina – 18-04-2019
“Een geweldige opleiding waar je in een korte tijd veel leert maar ook anders in het leven komt te staan. Het personeel gaat voor je. Sfeer is heel persoonlijk niets is teveel. Deze opleiding is een aanrader.”

Peter – 03-12-2018
“Geweldige opleiding, veel interactie en al doende leer je. Maar ook je eigen ik komt in beeld en dat is uiteindelijk het fundament. Hierop werk je naar je eigen stijl. Inspirerende trainers. Aanrader.”

Ingrid – 26-11-2014
“Een zeer innovatieve en inspirerende opleiding! Echt onderscheidend ten opzichte van andere opleidingsinstituten. De opleiders zijn kundig en uitermate betrokken. Opleiding zorgt er echt voor dat je als cursist volledig in je kracht wordt gezet. Een aanrader!”

Renee – 14-07-2014
“Super inspirerende opleiding, gegeven door geweldige mensen op een prachtige locatie. Ik ben heel blij dat ik dit heb meegemaakt! Ik kijk stiekem al uit naar een nieuwe opleiding bij jullie…”

▲ terug naar overzicht

Ervaringen Beroepsopleiding tot Trainingsacteur

Gerard – 12-11-2021
“Wat een leuke opleiding was dit. Wat hebben we gelachen! En het mooiste van alles is, dat ik er ook nog werk aan overgehouden heb als freelance-trainingsacteur.”

Angelique – 04-06-2019
“Dit is een opleiding die opleidt tot professioneel trainingsacteur. Het was een hele goede opleiding met fantastische docenten in een hele leuke groep. De sfeer waarin deze opleiding gegeven wordt in fantastisch. Je leert heel erg veel over het vak, maar je hebt samen ook heel erg veel plezier en contact.”

Peter Somer – 30-05-2019
“Ik vond de opleiding tot Trainingsacteur bijzonder goed. Ik was al stemacteur, maar heb deze opleiding gedaan om ook dit vak te leren. Het is een opleiding tot professioneel trainingsacteur en ik kan zeggen het is ook echt een professionele opleiding, waar je alle kanten van het vak leert kennen.”

Joris – 15-05-2019
“Trainingsacteren is een vak. Ik heb het geleerd bij de Academie voor innovatief Trainen. Een perfecte opleiding, perfecte docenten. Ik heb er nog dagelijks plezier van. Want ik ben nu als trainingsacteur aan de slag bij de Politieacademie.”

Hanneke – 12-01-2019
“Ik heb me door het UWV om laten scholen naar het vak van mijn dromen. Het klinkt misschien wat vaag, maar mijn droom is werkelijkheid geworden. Ik verdien nu mijn brood met trainingsacteren. De opleiding was ook een droom. Ik kreeg hem vergoed door het UWV. Ik heb er echt ontdekt dat mijn passie, mijn plezier en talent bij elkaar kwamen in het trainingsacteren. De opleiding heeft mij de kneepjes van het vak geleerd.”

Elise – 16-12-2018
“Op een leuke en creatieve manier het trainingsacteur vak geleerd. Een ontdekking naar jezelf en jezelf gaan leren inzetten als een instrument. Geweldige trainers die veel inspiratie en inzichten geven. Top opleiding!!”

Karin koster – 04-05-2018
“Ik ben heel blij dat ik destijds mijn persoonlijk opleidingsbudget mocht besteden aan de opleiding tot Trainingsacteur. Had nooit gedacht dat mijn baas daar toestemming voor zou geven. Nog nooit heb ik zo genoten van een opleiding. Ik keek er elke week weer naar uit. Goede docenten, hele leuke sfeer. En ook ongelooflijk veel over mijzelf geleerd. Ik werk nu als freelance trainingsacteur ook binnen het bedrijf waar ik werkzaam was. Ben ongelooflijk dankbaar dat ik deze opleiding heb mogen volgen.”

Corina – 24-04-2018
“Ongelooflijk inspirerend, bruisend, breed georiënteerd, hard gewerkt, vakmensen, veel onderwerpen, veel praktijk, ruimte voor persoonlijke inbreng, engelengeduld, stimulerend, ruimte voor zelfreflectie en humor. In korte tijd zeer veel geleerd o.a. over types mensen en hun bijbehorende persoonlijkheid.”

Maaike – 22-04-2017
“Na deze opleiding ben je als trainingsacteur een volwaardig opleidingspartner van trainers, coaches, adviseurs en assessors. Je bent in staat om gedrag te leveren ten behoeve van een leerervaring van de deelnemers, desgewenst gevolgd door het geven van feedback. Mijn intuïtieve coachstijl alsmede de link met opstellingen, alles komt hier samen. Een mooie opleiding en een mooi resultaat!”

Manon – 22-04-2017
“Na deze opleiding ben je als trainingsacteur een volwaardig opleidingspartner van trainers, coaches, adviseurs en assessors. Je bent in staat om gedrag te leveren ten behoeve van een leerervaring van de deelnemers, desgewenst gevolgd door het geven van feedback. Mijn intuitieve coachstijl alsmede de link met opstellingen, alles komt hier samen. Een mooie opleiding en een mooi resultaat!”

Anja – 04-04-2017
“Inspirerende bijeenkomsten, leerzaam, afwisselend en verbindend. Voor de trainingsdagen met Rob Hertog,Hendrik-Jan Hoeve en de agressietrainer niets dan lof. Zeer prettige stijl van trainen: respectvol, open, professioneel, rustig en humoristisch. Veel praktijk, een deel theorie: top. Daarnaast het verblijf met de verschillende werkvormen in Bant, de kruisbestuivingen, de enneagrammodule met het diner maakten het tot een grote positieve ervaring. Dit geeft energie.”

Theo – 30-03-2015
“Een hele leuke leerzame en vooral praktische opleiding. waar ik veel leuke en getalenteerde mensen ben tegengekomen. ik heb heel veel ervaring binnen het amateur toneel maar trainingsacteur zijn is heel wat anders. Deze transitie is door de docenten van de academie heel goed begeleid. Ik heb het gevoel een zeer waardevol diploma in handen te hebben.”

Gerda – 29-03-2015
“Top training! Na veel levens-werk- en leerervaring wilde ik als trainer meer leren over de rol van trainingsacteur. In deze training heb ik in een zeer veilige omgeving mijn grenzen kunnen verleggen waardoor belemmeringen verdwenen en ik dichter bij mijzelf ontdekte waar ik goed in ben en vooral ook waar ik plezier aan beleef. Dit alles in een sfeer van deskundige begeleiding, talentvolle medecursisten, goede ruimtes en heerlijk gezond eten. Het heeft mij meer gebracht als dat ik mij van te voren had bedacht. Als trainingsacteur kan ik mij nu echt ten dienst stellen van die ander of dat team om die te leren en groeien. Een hoogte punt in al mijn leerervaringen!! Ik beveel deze training dan ook voor de volle 100% aan.”

Stein – 28-11-2014
“Ik heb in november 2014 de beroepsopleiding trainingsacteren gevolgd en ik vond het geweldig. Heerlijke eten in de pauze, goede sfeer op alle locaties en tijden de les. De leraren hebben een goed les programma waardoor je perfect veel facetten van het trainingsacteren in beeld krijgt. Traningsacteur worden? This is the place to be!”

Heleen – 04-07-2014
“Praktische opleiding waarin veel wordt geoefend en ‘gespeeld’ onder leiding van enthousiaste, gedreven en ervaren trainers-trainingsacteurs. Er was een veilige en leuke sfeer in de groep. Creatieve en inspirerende locatie. Goede catering.”

terug naar overzicht

Ervaringen Korte Opleiding Trainer/Coach

Angela – 18-02-2022
“In een zeer korte tijd coachingsvaardigheden uitgebreidt en opgefrist. Flexibele leerkrachten die laten zien welke effecten het handelen bieden. Dit alles op een ontspannen en ongedwongen wijze. Heerlijke groep, goede sfeer, prachtige locatie, goede verzorging, vlot tempo. Mooie dagen waar ik weer nieuwe inpiratie heb opgedaan..”

Korneel – 17-05-2018
“Inspirerende dagen! De trainers zetten je aan het werk met de diverse werkvormen en methodieken in training en coaching. Ervarend leren in een ontspannen en gastvrije omgeving. Compleet verzorgd. De trainers konden op ontspannen en humorvolle manier de dagen vormgeven, zodat er ruimte was voor het individu, maar ook voor de groep. Kortom: Afwisselend, Inspirerend en Praktisch!.”

Selma – 26-01-2016
“Eigenlijk zat de hele training goed in elkaar. Mooie afwisseling in het programma. De trainers waren fantastisch, heel inspirerend. Heel veel geleerd tijdens deze training. Mooie gesprekken gevoerd met medecursisten ihkv de cursus. Een aanrader! Ik ben heel enthousiast over deze training en zal deze ook zeker aanbevelen..”

Marieke – 02-04-2015
“Ik heb de korte trainersopleiding als zeer inspirerend en prikkelend ervaren. De opleiding gaat uit van jouw eigen kracht en helpt je om jouw waarde als trainer te ontdekken. Ook heb ik ontzettend veel kennis, inzichten, praktische oefeningen en modellen meegekregen waar ik nu in de praktijk veel aan heb.”

Emily – 06-02-2014
“De verkorte cursus coach/trainer gedaan! Kort maar krachtig, veel handige tools geleerd die ik al vaak heb toegepast! Leerzaam en mooie ontdekking waar je eigen kracht ligt!”

terug naar overzicht