Korte opleiding Coach

Dit is een intensieve Basisopleiding voor mensen die professioneel opgeleid willen worden als coach, maar geen tijd hebben voor lange opleidingstrajecten. Gedurende 2 intensieve dagen leer je de basisvaardigheden van coachen. Je ervaart hoe je interactief, energiek en inspirerend kunt coachen. Je krijgt nieuwe innovatieve tools en werkvormen aangereikt en onderzoekt waar jouw kracht ligt en wat de stijl is die bij jou past.

We werken deze 2 dagen met onze eigen inspirerende en unieke werkvormen en effectieve methodes. Je bent twee dagen in een inspirerende energieke omgeving waar je samen met een kleine groep aan de slag gaat om de basis van het coachvak te leren.

Wat leer je in deze opleiding?

  • je ontdekt waar je eigen talenten en tekortkomingen liggen
  • je krijgt inspiratie om interactief en innovatief te coachen
  • je krijgt nieuwe werkvormen en methodes aangereikt om mensen te inspireren
  • je leert hoe je een coachsessie op moet bouwen
  • je krijgt een nieuwe visie op coachen
  • je leert hoe je je eigen authenticiteit kunt gebruiken om te coachen.

Inhoud van de opleiding

Je leert een aantal professionele coachingstechnieken. We gaan aan de slag met modellen, (o.a. GROW model), oplossingsgericht coachen, authentiek spreken, intuitief coachen, life- en loopbaancoaching en team-coaching. We onderzoeken hoe je met jouw authentieke energie mensen als coach van dienst kunt zijn. Je gaat leren je eigen stijl van coachen te ontwikkelen. Verder gaan we aan de gang met het stellen van vragen, want het is voor een coach van belang, dat je altijd weer op zoek gaat naar de vraag achter de vraag.

Het is in deze tijd steeds belangrijker dat je gebruik leert maken van je intuïtie. Je leert hoe je meer en meer kan luisteren naar je gevoel, hoe je je eigen intuïtie meer kan ontwikkelen en hoe je de intuïtieve vermogens van een ander kan aanwakkeren. Bij Intuïtief Coachen gaan we spelenderwijs gebruik maken van onze intuïtie. We werken met beelden, vormen, kleuren, foto’s, film, muziek e.d. om innerlijke beelden tot uitdrukking te brengen.

Voor een coach is het ook belangrijk om een stukje inspiratie mee te geven. Inspiratie is voeding voor de geest en vormt vaak de eerste zaadjes om mensen in beweging te krijgen. Je leert hoe je mensen kunt inspireren, kunt motiveren, kunt enthousiasmeren en in beweging kunt zetten. Je maakt hierbij gebruik van verhalen, beelden, metaforen.

Data

Deze 2-daagse opleiding wordt gegeven op; 17 en 18 maart 2022 (VOL!)

Algemene info

Het studiemateriaal is gratis en wordt op de eerste dag van de opleiding verstrekt. De studiebelasting is ongeveer 16 uur. Het instroomniveau van deze opleiding is MBO/HBO.

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert coachopleidingen en certificeert coaches, maar helpt ook startende coaches bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is onze coachopleiding ook erkend door de CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag één keer worden herkanst.

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een workshop “hoe zet ik mijzelf in de markt”. Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER in samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainers en coaches. Ook deze “coaching on the job” is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

Locatie en overnachten

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt tijdens de opleiding natuurlijk thuis slapen, maar het is ook mogelijk om in Arnhem te overnachten. Er is een mogelijkheid van Basis-overnachten van “bed op slaapzaal” op de trainingslocatie. Voor wie wat meer luxe wil, kan ook Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek.

Kosten

  • € 1.500 als je de opleiding zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geef btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
  • € 1.750 (excl. btw) als je werkgever of een instantie de opleiding voor je betaalt.

Als je na deze Korte 2-daagse opleiding besluit de lange opleiding te doen, krijg je de kosten voor deze korte opleiding retour.

Vergoeding Scholing

Veelal worden de kosten voor deze opleiding vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al heel veel deelnemers die de opleiding vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.

Advies

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen.

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de Korte Opleiding Coach klik je op Aanmelden en vul je het formulier in. Hierna krijg je automatisch een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je een bevestiging met alle opleidingsinfo (locatie adres, tijden, etc.) en de factuur.

Door dit formulier in te vullen en aan ons te versturen meld je je aan voor deze opleiding.