Opleiding Professioneel Trainer

Wat kan je in deze opleiding leren?

 • Authentiek en innovatief trainen
 • Bewust worden van je talenten
 • Je eigenheid en eigen trainingsstijl ontwikkelen
 • Je impact op anderen vergroten
 • Je verbeeldingskracht en intuïtie leren gebruiken
 • Zelfkennis en inzicht
 • Nieuwe werkvormen en innovatieve trainingsstools
 • Je eigen denk- en gedragspatronen herkennen
 • Jezelf te laten zien zoals je echt bent
 • Authentiek spreken en out of the box denken
 • Omgaan met weerstand
 • Het opbouwen van een eigen training

de Opleiding

Deze zeer intensieve opleiding is uitgekozen tot de hoogst gewaardeerde opleiding van Nederland en uitermate geschikt voor mensen die echt in korte tijd professioneel opgeleid willen worden. De opleiding is intensief, omdat je binnen een aantal dagen de basisvaardigheden van het vak leert op een heel praktische manier. Je krijgt theorie, maar oefent het trainen vooral in de praktijk, waardoor de opleiding naadloos aansluit op wie jij bent als trainer. Ook kun je na je opleiding stage-lopen op de werkvloer om het vak echt goed in de praktijk te leren.

Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan je persoonlijke competentieprofiel, aan je visie, aan je missie en aan jouw opleidingsdoelen. Verder gaan we aan de slag met jouw trainersvaardigheden: hoe zet je mensen in beweging, hoe maak je een training interactief, hoe bouw je een sessie op, hoe ga je om met weerstand tijdens veranderingsprocessen en welke nieuwe interactieve werkvormen kun je daarbij gebruiken? Hoe ontwikkel je een eigen stijl van trainen en wat is innovatief trainen?

Met behulp van een actieve, levende hersentest ontdek je waar je hersendominantie ligt en wat dit zegt over je kwaliteit als trainer. Je krijgt in deze opleiding zicht op hoe je eigen kwaliteiten maximaal kan benutten. Tijdens deze opleiding maak je kennis met diverse trainingstechnieken en methodes en is er ruim gelegenheid om jouw eigen voorkeur voor trainen vorm te geven.

Tijdens de opleiding krijg je o.a. les in oplossingsgericht trainen, de TotalBrainBox-methode en patroon doorbrekend denken en handelen, trainen met creatieve middelen, creatieregie, scenario-denken en FutureFocusField, innovatief denken en beelddenken, intuïtieve ontwikkeling, het ontwikkelen van je heldere vermogens, systemisch werken, trainen en coachen, inspirerend trainen, meditatie, visualisatie, persoonlijke ontwikkeling, groepsdynamica en workshops maken.

Opzet van de opleiding

De opleiding duurt 3 dagen (19 t/m 21 januari 2023) en kost € 950. Deze opleiding is dus gratis met STAP-budget, dat je op 1 november kan aanvragen.

Mensen die zich na deze 3 dagen verder willen specialiseren, kunnen kiezen om hierna nog 3 online modules te volgen (di 24 januari, do 26 januari en vr 3 februari 2023 en 3 examendagen (9 – 11 februari) waarbij je ook je diploma kan halen. Hiervoor betaal je € 950 extra.

Ook behoort bij onze beroepsopleidingen een jaar coaching on the job, zodat je altijd weer op de expertise van de Academie terug kunt vallen. Al onze beroepsopleidingen bestaan uit 42 lesuren. Het is ook mogelijk om tijdens de intensieve periode van de opleiding persoonlijk begeleid te worden door een persoonlijke coach.

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert trainers- en coachopleidingen en opleidingen tot trainingsacteur, maar helpt ook startende trainers, coaches en trainingsacteurs bij het zoeken van passende klanten.

Daarnaast is onze trainersopleiding ook erkend door de CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag één keer worden herkanst.

Om als Professioneel Trainer aan de slag te kunnen met een erkend SPOTCER-diploma, waarmee je direct aan de slag kunt gaan heb je 42 lesuren nodig.

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een workshop “hoe zet ik mijzelf in de markt”. Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER in samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainers en coaches. Ook deze “coaching on the job” is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

Locatie en overnachten

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt tijdens de opleiding natuurlijk thuis slapen, maar het is ook mogelijk om in Arnhem te overnachten. Er is een mogelijkheid van gratis Basis-overnachten van “bed op slaapzaal” op de trainingslocatie. Voor wie wat meer luxe wil, kan ook Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek.

Kosten

 • € 950 als je de eerste 3 dagen van de opleiding volgt en deze zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geef btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn). Je kan dit geheel met STAP-budget betalen.
 • € 1.150 (excl. btw) als je werkgever of een instantie deze 3 dagen voor je betaalt.
 • € 950 extra als je ook de 3 online specialisatiemodules en de 3 examendagen gaat volgen en deze zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geef btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
 • € 1.050 extra als je ook de 3 online specialisatiemodules en de 3 examendagen gaat volgen en als je werkgever of een instantie dit voor je betaalt.

Voor deze opleiding kun je op 1 november STAP-budget aanvragen (subsidie van max. € 1.000). 

Advies

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen.

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de Opleiding Professioneel Trainer/Coach klik je op Aanmelden en vul je het formulier in. Als je STAP-budget wil aanvragen, vink dan aan dat je een STAP-aanmeldingsbewijs van ons wil ontvangen. Dan ontvang je per mail een bevestiging met alle opleidingsinfo (locatie adres, tijden, etc.) en het STAP-aanmeldingsbewijs.