Opleiding Het Nieuwe Denken

Wat kan je in deze opleiding leren?

 • Je leert wat het Nieuwe Denken is en waarom het nodig is
 • Je leert op welke manieren mensen vast lopen in hun denken en hoe je dit kan doorbreken
 • Je leert creatief- en patroondoor brekend denken aan de hand van de TotalBrainBox-methode
 • Je leer hierbij zowel OutBox-denken (out of the box denken) als InBox-denken
 • Je leert hoe je een sessie Creatief Denken begeleidt
 • Je leert vragen te stellen die anderen dwingen buiten hun vaste patronen te gaan denken
 • Je leert om te gaan met weerstand tijdens de sessies
 • Je leert uit het hele arsenaal aan tools welk tool geschikt is voor welke vraag
 • Je leert wie jij zelf bent als begeleider van denksessies, wat je sterke en zwakke punten hierbij zijn en hoe je hier optimaal gebruik van kan maken.
 • Je leert hoe je systemisch werk kan inzetten bij denksessies
 • je leert hoe je hart en hoofd met elkaar kan verbinden om nieuwe ideëen en nieuwe oplossingen te genereren.

Het Nieuwe Denken

Deze tijd daagt ons allemaal meer dan ooit uit om anders naar de wereld te kijken en deze opnieuw vorm te geven. Waar vroeger creativiteit en innovatief denken een luxe was, is het nu een noodzaak geworden. We moeten allemaal opnieuw beginnen met op een andere manier te leren denken.

Het is de bedoeling, dat het voelen, het denken, het handelen, het fantaseren, het realiseren, het creëren, het implementeren, het motiveren steeds meer op één lijn komen. De mens zal in de komende jaren op een heel andere manier gebruik kunnen maken van de hersenen, waarvan we de functie nu nog maar nauwelijks kunnen duiden. Het Nieuwe Denken is de bewustwording, dat ieder moment anders is. En dat we als mensheid op weg zijn om het volledige vertrouwen te ontwikkelen, dat we op ieder moment op iedere plek in iedere situatie kunnen beschikken over de juiste informatie, die via allerlei verschillende kanalen tot ons zal komen. Dat is het Nieuwe Denken. Maar om deze vermogens actief te ontwikkelen, moeten wij ons eerst bewust worden, dat we vast zitten in het oude denken, waarin aannames en vast zittende vooronderstellingen ervoor zorgen dat we ons verleden creëren in de toekomst.

De opleiding Het Nieuwe Denken

De opleiding leert je werken met o.a. de TotalBrainBox-methode. Het unieke van deze methode is, dat deze voor iedereen toegankelijk is en op elke situatie kan worden toegepast. Met de TotalBrainBox-methode kun je zowel creatief OutBox (“out of the box”) als creatief InBox leren denken. Het is daarom zowel geschikt voor associatieve, vrije denkers als voor mensen die logisch denken. Met de TotalBrainBox-methode leren we je om Creatief Denk sessies te faciliteren voor bedrijven, organisaties en teams die nieuwe ideeën willen bedenken. Je leert hoe je de sessie op moeten zetten, hoe je omgaat met verschillende vraagstukken en hoe je dit op jouw geheel eigen wijze kan doen.

Tijdens de opleiding leer je hoe je nieuwe wegen kunt vinden, nieuwe business, nieuwe producten en nieuwe manieren om om te gaan met de realiteit die nu voor ons ligt. Je leert in de opleiding allerlei manieren van brainstormen, maar je leert ook wat visie-ontwikkeling is, beelddenken, creatieregie en systemisch denken.

De opleiding is een beroepsopleiding die opleidt om creatieve en innovatieve denksessies te begeleiden op een hoog niveau. De opleiding leidt op tot een erkend diploma, waarmee je direct professioneel aan de slag kunt. Ook is het mogelijk om tijdens je opleiding een aantal stages te lopen op de werkvloer bij InspirationCompany, marktleider op het gebied van Creatief Denktrainingen.

Opzet van de opleiding

De opleiding duurt 3 dagen en kost € 950. Dit is  gratis met STAP-budget, dat je op 1 mei kan aanvragen.

Mensen die zich na deze 3 dagen verder willen specialiseren, kunnen kiezen om hierna nog 3 online specialisatiemodules te volgen en 3 verdiepingsdagen met afsluitend examen, waarbij je ook een door SPOTCER erkend diploma kan halen. Dit tweede deel is uitsluitend voor mensen die echt professioneel aan de slag willen en een erkend diploma willen. Voor dit tweede deel betaal je € 950 extra.

Ook behoort bij onze beroepsopleidingen een jaar coaching on the job, zodat je altijd weer op de expertise van de Academie terug kunt vallen. Al onze beroepsopleidingen bestaan uit 42 lesuren. Het is ook mogelijk om tijdens de intensieve periode van de opleiding persoonlijk begeleid te worden door een persoonlijke coach.

Data

De opleiding heeft verschillende startmomenten. Hieronder vind je de data waarop de opleiding plaatsvindt:

 • Opleiding start maart 2023
  • 3-daagse opleiding: do 30 en vr 31 maart en za 1 april.
  • Specialisatie: 3 online modules op do 13, di 18 en di 25 april en 1 online examenuitleg op ma 24 april (’s avonds van 20:00 – 22:00 uur) en verdiepings- en examendagen op do 11, vr 12 en za 13 mei.
 • Opleiding start juni 2023
  • 3-daagse opleiding: do 1, vr 2 en za 3 juni.
  • Specialisatie: 3 online modules op do 8, do 22 en do 29 juni en 1 online examenuitleg op ma 26 juni (’s avonds van 20:00 – 22:00 uur) en verdiepings- en examendagen op wo 28, do 29 en vr 30 juni.

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert trainers- en coachopleidingen en certificeert trainers coaches, maar helpt ook startende trainers en coaches bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is deze opleiding ook erkend door de CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag één keer worden herkanst.

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert samen met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een workshop “hoe zet ik mijzelf in de markt”. Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER in samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainers en coaches. Ook deze “coaching on the job” is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

Locatie en overnachten

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt tijdens de opleidingsdagen natuurlijk thuis slapen, maar je kan bijv. ook Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek.

Kosten

 • € 950 als je de eerste 3 dagen van de opleiding volgt en deze zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geef btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn). Je kan dit geheel met STAP-budget betalen.
 • € 1.150 (excl. btw) als je werkgever of een instantie deze 3 dagen voor je betaalt.
 • € 950 extra als je ook de 3 online specialisatiemodules en de 3 verdiepingsmodules met afsluitend examen gaat volgen en deze zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geef btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
 • € 1.050 extra als je ook de 3 online specialisatiemodules en de 3 verdiepingsmodules met afsluitend examen gaat volgen en als je werkgever of een instantie dit voor je betaalt.

Voor deze opleiding kun je STAP-budget aanvragen (subsidie van max. € 1.000).

Advies

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen.

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de opleiding Het Nieuwe Denken klik je op Aanmelden en vul je het formulier in. Als je STAP-budget wil aanvragen, vink dan aan dat je een STAP-aanmeldingsbewijs van ons wil ontvangen. Dan ontvang je per mail een bevestiging met alle opleidingsinfo (locatie adres, tijden, etc.) en het STAP-aanmeldingsbewijs.