Opleiding Transformatie – Systemisch Werk

Wat kan je in deze opleiding leren?

 • Je bent in staat mensen in beweging te zetten en mensen te begeleiden bij transformatieprocessen
 • Je weet wat transformeren is en hebt een nieuwe visie op trainen en coachen ontwikkeld
 • Je hebt kennis van groepsprocessen, groeiprocessen, transformatie-processen en weet hoe je omgaat met weerstand en onverwachte interventies
 • Je bent in staat om mensen op een dieper niveau te begeleiden
 • Je kent veel nieuwe interactieve werkvormen om mensen in contact te brengen met hun essentie, de kern van wie ze zijn en welke richting ze uit willen.
 • Je bent in staat te trainen met systemisch werk (opstellingen)
 • Je bent in staat om vastzittende energie vrij te maken.
 • Je kent je eigen passie, staat in je eigen kracht en bent in staat ook anderen in hun eigen kracht te zetten.
 • Je hebt kennis van kosmische wetten en weet hoe je moet werken met groepen en energie.
 • Je kent je eigen talenten en tekortkomingen en bent in staat een trainingsprogramma op te zetten in je eigen specialiteit.

De Opleiding

De Academie voor Innovatief Trainen had de eerste Opleiding tot Transformatie Trainer. Mensen die deze opleiding in de afgelopen jaren gedaan hebben, zijn pioniers op het gebied van Transformatie en Systemisch Werk. En zij hebben al vele reorganisatie- en transformatieprocessen begeleid.

Nu, na de crisis is transformatie niet meer een luxe, maar een must geworden. We moeten de wereld op een nieuwe manier uitvinden en vormgeven. Transformatie Trainer en Systemisch Werker is daarmee een vak geworden van de toekomst. Want de hele wereld zal een nieuw begin moeten maken met anders leren denken, anders leren voelen, anders leren kijken. Veranderen is niet voldoende meer. Er is transformatie, oftewel een blijvende verandering nodig om deze wereld opnieuw vorm te geven.

Opzet van de opleiding

De opleiding duurt 3 dagen (3 t/m 5 februari 2023) en kost € 950. Deze opleiding is gratis met STAP-budget, dat je op 2 januari kan aanvragen.

Mensen die zich na deze 3 dagen verder willen specialiseren, kunnen kiezen om hierna nog 3 online specialisatiemodules te volgen (wo 8, wo 15 en wo 22 februari 2023) en 3 verdiepingsdagen met afsluitend examen (9 t/m 11 maart 2023), waarbij je ook een door SPOTCER erkend diploma kan halen. Dit tweede deel is uitsluitend voor mensen die echt professioneel aan de slag willen en een erkend diploma willen. Voor dit tweede deel betaal je € 950 extra.   

Ook behoort bij onze beroepsopleidingen een jaar coaching on the job, zodat je altijd weer op de expertise van de Academie terug kunt vallen. Al onze beroepsopleidingen bestaan uit 42 lesuren. Het is ook mogelijk om tijdens de intensieve periode van de opleiding persoonlijk begeleid te worden door een persoonlijke coach.

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert coachopleidingen en certificeert coaches, maar helpt ook startende trainers en coaches bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is deze opleiding ook erkend door de CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag één keer worden herkanst.

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert samen met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een workshop “hoe zet ik mijzelf in de markt”. Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER in samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainers en coaches. Ook deze “coaching on the job” is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

Locatie en overnachten

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt tijdens de opleiding natuurlijk thuis slapen, maar het is ook mogelijk om in Arnhem te overnachten. Er is een mogelijkheid van Basis-overnachten van “bed op slaapzaal” op de trainingslocatie. Voor wie wat meer luxe wil, kan ook Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek.

Kosten

 • € 950 als je de eerste 3 dagen van de opleiding volgt en deze zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geef btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn). Je kan dit geheel met STAP-budget betalen.
 • € 1.150 (excl. btw) als je werkgever of een instantie deze 3 dagen voor je betaalt.
 • € 950 extra als je ook de 3 online specialisatiemodules en de 3 verdiepingsdagen met afsluitend examen gaat volgen en deze zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geef btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
 • € 1.050 extra als je ook de 3 online specialisatiemodules en de 3 verdiepingsdagen met afsluitend examen gaat volgen en als je werkgever of een instantie dit voor je betaalt.

Voor deze opleiding kun je op 2 januari STAP-budget aanvragen (subsidie van max. € 1.000).

Advies

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen.

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de opleiding Transformatie/Systemisch Werk klik je op Aanmelden en vul je het formulier in. Hierna krijg je automatisch een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je een bevestiging met alle opleidingsinfo (locatie adres, tijden, etc.) en de factuur.

Door dit formulier in te vullen en aan ons te versturen meld je je aan voor deze opleiding.