Hoe werken onze opleidingen?

De Basisdagen

Het hele jaar door kun je starten met een opleiding aan de Academie. Iedere opleiding start met 2 heel intensieve en krachtige Basisdagen. Je krijgt in deze 2 dagen enorm veel tools aangereikt waarmee je als trainer/coach kunt werken. Maar waarmee je ook je eigen talenten en tekortkomingen kunt leren kennen. Je krijgt een boost aan energie en inspiratie en zicht op welke richting je jezelf wil en kan ontwikkelen.

Je maakt kennis met ons gedachtengoed, de basis van waaruit wij opleiden. En je gaat ontdekken wat er echt bij jou past. Je krijgt in sneltreinvaart ook allerlei methodes, technieken, werkvormen, games e.d. aangereikt, die je ook kan gaan gebruiken in je eigen coach- of trainerspraktijk.

Dus ook als je op zoek bent naar inspiratie, nieuwe manieren van trainen, intuïtieve ontwikkeling, vormen van systemisch werken en nieuwe denken is deze Basisopleiding heel geschikt. Je kunt na de Basisopleiding door naar de langere opleiding of de gepersonaliseerde opleiding. Maar je kunt de Basisopleiding ook gebruiken als krachtige energie boost voor persoonlijke ontwikkeling of om nieuwe inspiratie te krijgen als je al langere tijd met mensen werkt.

Persoonlijk advies

Als je van plan bent een opleiding bij ons te volgen, dan begin je altijd met de Basisdagen. De eerst volgende Basisdagen waar nog een aantal plekken beschikbaar zijn, zijn op 7 en 8 maart. Als je mee wil doen, kan je het beste even contact opnemen met onze opleidingsadviseurs:

Gerben: 0642898548, Heidi: 0645484180, Judith: 0624916563 of Jeannet: 0653481544. Zij kunnen je alle informatie geven over onze opleidingen en je helpen om de juiste keus te maken. Je kunt zowel bellen als appen en je kan ook een zoom-afspraak maken.

Op deze dag ontvang je allemaal tips hoe je jezelf in de markt kan zetten als coach, als trainer of als trainingsacteur. Een dag speciaal voor beginnende ZZP’ers en voor mensen die al langer zelfstandig werken.

Specialisatie en Verdieping

Nadat je de basisdagen hebt gevolgd, kun je je nog verder verdiepen als trainer of als coach. Je kan alle kanten op, je kunt kiezen voor een totaal all-round coach of trainer pakket en je kunt kiezen om je te specialiseren in een bepaalde richting. Op onze Home zie je al heel veel voorbeelden van richtingen die je op kan als trainer of coach. Voor elke richting zijn er specifieke modules die je dan volgt. Op de Home zie je ook de modules die passen bij jouw specialisatie, maar je kunt ook een persoonlijk pakket samenstellen. Onze studie-adviseurs helpen je hier graag bij.

Beroepsopleiding met Diploma

Wil jij je specialiseren en met een erkend diploma aan de slag? Dan kies je voor een beroepsopleiding van de Academie. Om een erkend diploma (SPOTCER) te halen is de minimale studiebelasting 48 uur. De opleiding bestaat uit 6 live lesdagen op locatie in Arnhem en minimaal 6 online specialisatie modules:

Live lesdagen:
– 2 basisdagen
– 2 verdiepingsdagen
– 2 examendagen

Online specialisatie
Elke opleiding bestaat uit minimaal 6 online-specialisatiemodules (zie ook Kalender). Je kan ook een persoonlijk pakket samenstellen. Gebruik hiervoor ook onze studieadviseurs. Je kunt er ook voor kiezen om meer dan 6 modules volgen. Dan betaal je € 75,- per module bij. Om je planning niet onnodig te belasten worden de modules gegeven in de avonden van 20:00 tot 22:00 uur.

Hiernaast bieden we je tijdens en na je opleiding verschillende stage mogelijkheden aan waarin je ervaringen op kan doen in de praktijk. Zo heb je én een erkend diploma én de praktijkervaring die jij nodig hebt om te beginnen als trainer of coach. Je kiest dan ook zelf hoe snel jij je opleiding af wilt ronden. Je kan ervoor kiezen dat binnen anderhalve maand te doen. Dan volg je de basisdagen, verdiepingsdagen, de online modules en doe je examen. Je hebt dan een erkend diploma en kunt meteen aan de slag als trainer of coach. Maar wil je juist meer de tijd nemen om tussen de lesdagen door ook stage te lopen, praktijkervaring op te doen op de werkvloer, bij ons trainingsbureau Inspiration-Company en je opleiding juist te plannen rondom je praktijkstages, dan kan dat ook. Er zijn verschillende momenten waarop je online specialisatie modules kunt volgen en examen kunt doen. Onze studie adviseurs kunnen je hier natuurlijk bij helpen.

Daarnaast heb je als je je diploma hebt gehaald ook recht op een jaar ‘coaching on the job’ waarbij je de expertise van onze docenten mag gebruiken tijdens de start van je nieuwe carrière!

Kosten

Voor een volledige beroepsopleiding met erkend diploma volg je 6 live lesdagen (2 basisdagen, 2 verdiepingsdagen en 2 examendagen) en 6 online specialisatie modules naar keuze. De totale kosten voor een volledige beroepsopleiding zijn €2500,-.

De basisdagen zijn ook los te volgen voor €1250,-. Besluit je na de basisdagen door te gaan met de online specialisatie modules, verdiepingsdagen en examendagen kost dat nogmaals €1250,-. Als je meer dan 6 online specialisatie modules wilt volgen dan kan dat ook en betaal je €75,- per module extra.

Geen trainer of coach worden?

De Academie voor Innovatief Trainen staat de laatste 10 jaar bekend als één van de meest toonaangevende instituten als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en transformatie. Honderden mensen volgden ook onze opleidingen om zich te ontwikkelen op mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Dus het is ook mogelijk om onze opleidingen te volgen voor jezelf. Om jezelf persoonlijk te ontwikkelen, te transformeren, je intuïtie te leren gebruiken, buiten de gebaande paden te leren denken, te leren creëren en creatiever te worden. Kortom om je eigen talenten te ontdekken, vorm te geven en te onderzoeken wat je werkelijk wil om meer uit het leven te halen. We werken hierbij met kleine groepen en ook hierbij krijg je een persoonlijke coach, die je in dit traject begeleidt.

De Academie voor Innovatief Trainen • Kastanjelaan 9 • 6828 GH Arnhem • 06 42 89 85 48info@deacademievoorinnovatieftrainen.nlPrivacy Statement