Opleidingen 2024

Je kunt elke maand instromen met de 2 basisdagen voor Trainer/Coach. Hieronder vind je alle mogelijke data op een rij. Daarnaast kun je elke maand afstuderen door het volgen van verdiepings- en examendagen. Dat kan alleen als je tussen de basisdagen en de examendagen de juiste online specialisatie modules hebt gevolgd die passen bij jouw opleiding.

Voor een volledige beroepsopleiding met erkend diploma volg je 6 live lesdagen (2 basisdagen, 2 verdiepingsdagen en 2 examendagen) en 6 online specialisatie modules naar keuze. De totale kosten voor een volledige beroepsopleiding zijn €2500,-.

De basisdagen zijn ook los te volgen voor € 1.250,-. Besluit je na de basisdagen door te gaan met de online specialisatie modules, verdiepingsdagen en examendagen kost dat nogmaals € 1.250,-. Als je meer dan 6 online specialisatie modules wilt volgen dan kan dat ook en betaal je € 75,- per module extra.

Onze studieadviseurs helpen je graag met het uitkiezen van de juiste modules en het maken van een persoonlijke planning zodat jij in je eigen tempo kan afstuderen. Je kunt telefonisch contact opnemen met onze opleidingsadviseurs.

 

Onze studieadvieseurs

Gerben
+31642898548
Heidi
+31645484180
Judith
+31624916563
Jeannet
+31653481544

Aanmelden

Om je aan te melden voor de opleiding klik je op Aanmelden en vul je het formulier in. Je ontvangt dan per mail een bevestiging met alle opleidingsinfo (locatie adres, lestijden, etc.).

Kalender 2024

 

Basisdagen Trainer/Coach

 

JANUARI

Do 18 jan: Basisdag 1 Trainer/Coach

Vr 19 jan:  Basisdag 2 Trainer/Coach

FEBRUARI

Do 08 feb: Basisdag 1 Trainer/Coach

Vr 09 feb:  Basisdag 2 Trainer/Coach

 

MAART

Do 07 mrt: Basisdag 1 Trainer/Coach

Vr 08 mrt:  Basisdag 2 Trainer/Coach

 

APRIL

Do 11 apr: Basisdag 1 Trainer/Coach

Vr 12 apr:  Basisdag 2 Trainer/Coach

Verdiepingsdagen Trainer/Coach

 

FEBRUARI

Vr 16 feb:  Verdiepingsdag 1 (vol)

Vr 23 feb:  Verdiepingsdag 2 (vol)

 

MAART

Za 16 mrt:  Verdiepingsdag 1

Vr 22 mrt:  Verdiepingsdag 2

APRIL

Vr 05 apr:  Verdiepingsdag 1

Vr 19 apr:  Verdiepingsdag 2

MEI

Wo 15 mei:  Verdiepingsdag 1

Do 30 mei:  Verdiepingsdag 2

Examendagen Trainer/Coach

 

FEBRUARI

Di 13 feb:  Online Examenuitleg (vol)

Za 24 feb:  Oefen- en Examendag 1 (vol)

Zo 25 feb:  Examendag 2 (vol)

 

MAART

Wo 13 mrt:  Online Examenuitleg

Za 23 mrt:  Oefen- en Examendag 1

Zo 24 mrt:  Examendag 2

 

APRIL

Di 02 apr:   Online Examenuitleg

Za 20 apr:  Oefen- en Examendag 1

Zo 21 apr:  Examendag 2

 

MEI

Di 14 mei:  Online Examenuitleg

Vr 31 mei:  Oefen- en Examendag 1

Za 01 juni:  Examendag 2

 

JUNI

Zo 02 jun:  Enneagramdag (alle opleidingen)

Basisdagen Trainingsacteren

 

FEBRUARI

Vr 02 feb:  Basisdag 1 Trainingsacteren

Za 03 feb:  Basisdag 2 Trainingsacteren

 

APRIL

Do 04 apr:  Basisdag 1 Trainingsacteren

Vr 05 apr:  Basisdag 2 Trainingsacteren

Verdiepingsdagen Trainingsacteren

 

MAART

Za 16 mrt:  Verdiepingsdag 1 (vol)

Vr 22 mrt:  Verdiepingsdag 2 (vol)

 

MEI

Wo 15 mei:  Verdiepingsdag 1

Do 30 mei:  Verdiepingsdag 2

Examendagen Trainingsacteren

 

MAART

Wo 13 mrt:  Online Examenuitleg (vol)

Za 23 mrt:  Oefen- en Examendag 1 (vol)

Zo 24 mrt:  Examendag 2 (vol)

 

MEI

Do 14 mei:  Online Examenuitleg

Vr 31 mei:  Oefen- en Examendag 1

Za 01 juni:  Examendag 2

 

JUNI

Vr 28 jun: Crystalline Basis

 

JUNI

Do 3 t/m ma 7 oktober: Grensverleggend Trainen/Coachen in Marrakech

 

 

 

Online Specialisatie Modules

 

JANUARI

Wo 24 jan: Oplossingsgericht Trainen/Coachen

Oplossingsgericht trainen en coachen richt zich op het verkennen van mogelijkheden en het identificeren van oplossingen, in plaats van te blijven hangen in problemen en belemmeringen. Het legt de nadruk op de kracht van positieve verandering en de autonomie van individuen om hun eigen doelen te bereiken.

Do 25 jan: Coachen met GROW-model

Het GROW-model is een krachtige en effectieve methode om coachingssessies te structureren en te begeleiden. Als coach is het belangrijk om een gestructureerde aanpak te hebben om cursisten te ondersteunen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

GROW staat voor Goal, Reality, Options en Will. Elke fase van het model heeft een specifieke focus en helpt de cursist om helderheid en inzicht te krijgen in hun doelen, de realiteit waarin ze zich bevinden, de mogelijke opties voor actie en hun motivatie en bereidheid om te veranderen.

Ma 29 jan: Leiderschap vanuit Kleurprofilering

Ons programma is ontworpen om een ​​holistische benadering te bieden, waarbij zowel de theoretische als praktische aspecten van leiderschap worden behandeld.

Onze opleiding in leiderschap is gebaseerd op de nieuwste inzichten en best practices in het veld. Door deel te nemen aan onze opleiding, zul je leren hoe je effectieve leiderschapsstrategieën kunt ontwikkelen en implementeren om positieve veranderingen te stimuleren en organisaties naar succes te leiden.

Di 30 jan: OutBox-denken

Opleiding Outbox Denken – Een Verfrissende Benadering van Probleemoplossing

In een wereld die voortdurend evolueert en waarin innovatie van cruciaal belang is, is het kunnen denken buiten de gebaande paden van onschatbare waarde. Het Outbox Denken-concept laat deelnemers alle conventionele denkpatronen doorbreken binnen een omgeving die vrij is van beperkingen.

Wo 31 jan: The Work van Byron Katie

Byron Katie, een gerenommeerde auteur, spreker en coach, staat bekend om haar baanbrekende methode genaamd “The Work” (het werk).

Het is een eenvoudige maar krachtige methode om ons te helpen onze stressvolle gedachten en overtuigingen te onderzoeken. Het beoefenen van “The Work” kan leiden tot diepgaande transformatie en een grotere innerlijke vrijheid.

FEBRUARI

Do 01 feb: Familie-opstellingen

Familieopstellingen is een krachtige methode die inzicht biedt in de onderliggende dynamiek binnen familiesystemen. Door middel van familieopstellingen kunnen verstrikkingen en onbewuste patronen aan het licht worden gebracht, waardoor deelnemers de mogelijkheid krijgen om meer harmonie en balans binnen hun familie te ervaren.

Ma 05 feb: Communicatie en Feedback

We communiceren allemaal anders. We verstaan de woorden in gesprekken anders dan dat ze bedoeld worden. Hoe zit dit precies en wat zijn de verschillen in communicatie? Aan de hand van het kleurenmodel nemen we de verschillende communicatie stijlen onder de loep.

Het geven van constructieve feedback is een vaardigheid die vaak moet worden ontwikkeld. Het vergt inzicht, empathie en doelgerichtheid om op een professionele en respectvolle manier waardevolle input te kunnen geven aan anderen. Het doel van feedback is het bieden van heldere inzichten en richtlijnen voor verbetering, ter bevordering van professionele groei en het bereiken van gestelde doelen.

 

Di 06 feb: Patroondoorbrekend Denken

Patroondoorbrekend denken is een essentiële vaardigheid in een snel veranderende wereld waarin innovatie en creativiteit steeds belangrijker worden.

Door patronen te doorbreken, kun je buiten de gebaande paden treden en nieuwe ideeën en oplossingen genereren. Het stelt je in staat om anders naar problemen te kijken en alternatieve perspectieven te verkennen. Het gaat niet alleen om het vinden van nieuwe oplossingen, maar ook om het herdefiniëren van uitdagingen en het ontdekken van ongebruikte mogelijkheden.

Je leert om buiten je comfortzone te treden en om jezelf uit te dagen om verder te onderzoeken.

Wo 07 feb: Transformerend Trainen/Coachen

Transformerend trainen en coachen: Het creëren van groei en verandering

Het doel van transformerend trainen en coachen is om cursisten naar een hoger niveau van bewustzijn en bekwaamheid te brengen. Hierbij wordt er gekeken naar de innerlijke drijfveren en overtuigingen van de individuen, die van invloed zijn op hun gedrag en resultaten. Door inzicht te krijgen in deze interne processen, kan er gewerkt worden aan het transformeren van beperkende patronen en het versterken van positieve kwaliteiten.

Do 08 feb: Organisatie- en Abstracte opstellingen

Een organisatieopstelling is een effectieve methode voor het bevorderen van een gezonde bedrijfscultuur, het optimaliseren van de samenwerking en het verbeteren van de afgehele prestaties binnen organisaties. Met zijn diepgaande inzichten en helende potentieel kan deze benadering een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn en succes van organisaties.

Bij het werken met abstracte opstellingen worden objecten, symbolen of zelfs simpelweg stippen en lijnen gebruikt om bepaalde elementen of betekenissen te vertegenwoordigen. Door deze opstellingen te observeren en doorgronden kunnen deelnemers inzichten verwerven en nieuwe perspectieven ontdekken.

Ma 12 feb: Intuïtief Trainen/Coachen

Intuïtief trainen en coachen: Een benadering voor optimale groei

Bij intuïtief trainen en coachen staat het ontwikkelen van de intuïtie centraal. Het is een holistische benadering die niet alleen gericht is op het vergaren van kennis en vaardigheden, maar ook op het ontdekken en begrijpen van de diepere lagen van onszelf en anderen

Wo 14 feb: ACT Coaching

Als het gaat om persoonlijke groei en ontwikkeling, is ACT coaching (Acceptance and Commitment Therapy) een waardevol instrument. Het helpt individuen om effectief om te gaan met innerlijke obstakels, negatieve gedachten en ongewenste emoties.

Tijdens de ACT coaching-sessies ligt de focus op het identificeren en begrijpen van belemmerende gedachten en overtuigingen. Door middel van bewustwording en zelfreflectie, wordt gewerkt aan acceptatie, het versterken van psychologische flexibiliteit en het verhelderen van persoonlijke waarden.

Do 15 feb: Transformatie punten

Transformatiepunten: De sleutel tot groei en ontwikkeling

Het proces van transformatie begint met zelfreflectie en zelfbewustzijn. Dit vereist eerlijkheid en openheid ten opzichte van jezelf en je sterke en zwakke punten. Door inzicht te krijgen in je eigen patronen en gewoonten, kunt je bepalen welke gebieden van je leven of werk verbetering behoeven. Het draait daarmee om cruciale momenten waarop je als individu bewust veranderingen kunt aanbrengen in denkwijze, aanpak en gedrag.

Ma 19 feb: Teams Trainen en Coachen

Teams trainen en coachen: Het belang van effectieve samenwerking

Het vormen van een goed functionerend team is niet alleen goed voor de individuele prestaties van medewerkers, maar ook voor de algehele productiviteit en het behalen van organisatiedoelstellingen.

Het trainen en coachen van teams vereist een goed begrip van de dynamiek binnen een team. Om dit te bereiken, richten wij ons op een aantal kerngebieden die cruciaal zijn voor het ontwikkelen van effectieve teams zoals vertrouwen, samenwerking en het erkennen van elkaars talenten.

Di 20 feb: InBox-Denken
Het ‘InBox Denken’ gaat uit van het “Closed World” principe en daagt de deelnemer uit om een oplossing van een probleem te bedenken, die eigenlijk al binnen de bestaande probleemsituatie voor handen is. Bij het InBox-denken blijf je dus juist dicht bij de probleemsituatie zelf en ga je met behulp van verschillende tools (denkrichtingen) na hoe je slimmer en creatiever met de bouwstenen van de probleemsituatie kan omgaan. Bij ‘InBox Denken’ gaat het er als het ware om binnen de probleemsituatie (InBox) meer Out of the Box te denken
Wo 21 feb: Communicatie (Trainingsacteren)

We worden overspoeld met informatie en moeten onze boodschappen effectief kunnen overbrengen, zowel online als offline.

Het vermogen om effectief te communiceren is essentieel voor het bereiken van doelstellingen, het bevorderen van samenwerking en het opbouwen van sterke relaties, zowel intern als extern.

Do 22 feb: Inspirerend Trainen/Coachen

Wij geloven dat inspiratie de sleutel is tot het stimuleren van groei en ontwikkeling. Daarom ligt de focus van onze opleiding op het creëren van een inspirerende leeromgeving en het ontwikkelen van effectieve coachingsvaardigheden.

Tijdens de opleiding leren cursisten hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van verschillende trainingsmethoden en technieken. Ze leren hoe ze hun eigen stijl kunnen ontwikkelen en hoe ze deze kunnen afstemmen op de behoeften van hun cursisten. Daarnaast krijgen ze inzicht in de psychologie achter leren en ontwikkelen.

Ma 26 feb: Groepsdynamica

Groepsdynamica: Het Belang van Samenwerking en Synergie

Groepsdynamica is een essentieel aspect van effectieve trainingen, waarbij de interactie en samenwerking tussen individuen binnen een groep centraal staan.

Het omvat de complexe onderlinge processen en verhoudingen die zich voordoen binnen een groep en heeft invloed op hoe een groep functioneert, communiceert en beslissingen neemt. Het begrijpen en beheersen van groepsdynamica leidt tot meer efficiëntie, betere prestaties en een positieve leerervaring.

Di 27 feb: Innovatief Denken

In de huidige samenleving worden we geconfronteerd met complexe uitdagingen en vraagstukken die vragen om nieuwe perspectieven en benaderingen. Innovatief denken gaat verder dan conventionele denkwijzen en biedt ruimte voor onconventionele ideeën en experimenten. Het inspireert mensen om buiten de gebaande paden te treden en de status quo ter discussie te stellen.

Wo 28 feb: Future Focus Field Scenario interviews

De FutureFocusField-methode (FFF) is afkomstig uit de VS. Het is een uniek en zeer krachtig concept waarin deelnemers creatieve, creërende processen leren begrijpen en daadwerkelijk gaan gebruiken voor het realiseren van hun doelen.

Naast een korte theoretische uitleg wordt gewerkt met praktische instrumenten zoals het creëren van een persoonlijke of zakelijke ‘dreamlist’. De FFF-methode gaat uit van het basisgegeven: “als je het kunt dromen, kun je het werkelijkheid maken”.

Tijdens de training houden we ons met name bezig met de toekomst en de magie van succes. Wat kunnen we doen om een doorbraak te creëren en een ideaal te verwezenlijken? Stap voor stap leren we wat de magie van succes inhoudt en wat we ermee kunnen in ons dagelijks leven. Via multimedia-ervaringen (filmbeelden, licht, geluid), scenario-interviews en het discreëren van belemmerende overtuigingen krijgen we ons eigen ideaal steeds helderder in beeld.

Do 29 feb: Mannen- en Vrouwenlijnen

Een mannen- of vrouwenlijnopstelling laat je voelen en weten welke geschenken, liefde, kracht, kwaliteiten en talenten je meekreeg van je voorouders. Door deze opstelling wordt ook duidelijk welke verstoringen en beperkende en ontkrachtende overtuigingen je (onbedoeld) met je meedraagt. In de transformatie daarvan, ervaar je bekrachtiging in je lichaam, meer gronding en heling.

MAART

Ma 04 mrt: Intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling: Het ontdekken van je innerlijke wijsheid

Intuïtieve ontwikkeling is een proces waarbij we de verbinding herstellen met onze innerlijke bron van wijsheid. Het stelt ons in staat om op een dieper niveau contact te maken met onszelf en de wereld om ons heen. Het is als het ontgrendelen van een innerlijke gids die ons begeleidt bij het nemen van beslissingen, het ontwikkelen van creatieve oplossingen en het vormgeven van ons leven op een meer vervullende manier.

Di 05 mrt: Systemisch Denken

Systemisch denken is een essentiële vaardigheid voor professionals in de moderne wereld. Het is een benadering waarbij we kijken naar de wereld als een complex geheel van onderling verbonden systemen. Deze systemen kunnen variëren van organisaties en teams tot families en zelfs de samenleving als geheel.

Het systemisch denken stelt ons in staat om de onderlinge relaties en interacties binnen deze systemen beter te begrijpen. We erkennen dat veranderingen in één deel van het systeem invloed kunnen hebben op de andere delen. Het biedt ons een kader waarmee we complexe problemen kunnen analyseren en effectieve oplossingen kunnen vinden.

Wo 06 mrt: OutBox-denken

Opleiding Outbox Denken – Een Verfrissende Benadering van Probleemoplossing

In een wereld die voortdurend evolueert en waarin innovatie van cruciaal belang is, is het kunnen denken buiten de gebaande paden van onschatbare waarde. Het Outbox Denken-concept laat deelnemers alle conventionele denkpatronen doorbreken binnen een omgeving die vrij is van beperkingen.

Do 07 mrt: Coachen met GROW-model

Het GROW-model is een krachtige en effectieve methode om coachingssessies te structureren en te begeleiden. Als coach is het belangrijk om een gestructureerde aanpak te hebben om cursisten te ondersteunen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

GROW staat voor Goal, Reality, Options en Will. Elke fase van het model heeft een specifieke focus en helpt de cursist om helderheid en inzicht te krijgen in hun doelen, de realiteit waarin ze zich bevinden, de mogelijke opties voor actie en hun motivatie en bereidheid om te veranderen.

Ma 11 mrt: Leiderschap vanuit Kleurprofilering

Ons programma is ontworpen om een ​​holistische benadering te bieden, waarbij zowel de theoretische als praktische aspecten van leiderschap worden behandeld.

Onze opleiding in leiderschap is gebaseerd op de nieuwste inzichten en best practices in het veld. Door deel te nemen aan onze opleiding, zul je leren hoe je effectieve leiderschapsstrategieën kunt ontwikkelen en implementeren om positieve veranderingen te stimuleren en organisaties naar succes te leiden.

Di 12 mrt: Gesprekstechnieken LSD en 4G Feedback (Trainingsacteren)

Gesprekstechnieken vormen een essentieel aspect van effectieve communicatie. Het is belangrijk om als trainer, coach of facilitator de juiste tools en vaardigheden te bezitten om constructieve gesprekken te voeren en de gewenste resultaten te bereiken.

LSD, wat staat voor Luisteren, Samenvatten en Doorvragen, is een techniek die gericht is op het actief betrekken van de gesprekspartner, het begrijpen van de boodschap en het creëren van een heldere communicatie.

De 4G Feedback-opleiding onderscheidt zich door zijn professionele aanpak en diepgaande inhoud. Je leert hoe je effectieve feedback kunnen geven en ontvangen, waarbij de focus ligt op de vier belangrijkste elementen van feedback: geven, krijgen, gebruiken en groei.

Tijdens de opleiding wordt er veel aandacht besteed aan het creëren van een constructieve feedbackcultuur. Je leert hoe je feedback op een respectvolle en doelgerichte manier kunt geven, zodat de ontvanger zich gesteund en gemotiveerd voelt om te groeien.

Do 14 mrt: Familie-opstellingen

Familieopstellingen is een krachtige methode die inzicht biedt in de onderliggende dynamiek binnen familiesystemen. Door middel van familieopstellingen kunnen verstrikkingen en onbewuste patronen aan het licht worden gebracht, waardoor deelnemers de mogelijkheid krijgen om meer harmonie en balans binnen hun familie te ervaren.

Ma 18 mrt: Omgaan met agressie (Trainingsacteren)

Het omgaan met agressie kan een uitdagende en lastige taak zijn. Het is essentieel om over de juiste tools en technieken te beschikken om escalatie te voorkomen en de veiligheid van uzelf en anderen te waarborgen. Onze opleiding biedt u de kennis en inzichten die u nodig heeft om effectief te kunnen handelen in agressieve situaties.

Di 19 mrt: InBox-Denken
Het ‘InBox Denken’ gaat uit van het “Closed World” principe en daagt de deelnemer uit om een oplossing van een probleem te bedenken, die eigenlijk al binnen de bestaande probleemsituatie voor handen is. Bij het InBox-denken blijf je dus juist dicht bij de probleemsituatie zelf en ga je met behulp van verschillende tools (denkrichtingen) na hoe je slimmer en creatiever met de bouwstenen van de probleemsituatie kan omgaan. Bij ‘InBox Denken’ gaat het er als het ware om binnen de probleemsituatie (InBox) meer Out of the Box te denken
Wo 20 mrt: Oplossingsgericht Trainen/Coachen

Oplossingsgericht trainen en coachen richt zich op het verkennen van mogelijkheden en het identificeren van oplossingen, in plaats van te blijven hangen in problemen en belemmeringen. Het legt de nadruk op de kracht van positieve verandering en de autonomie van individuen om hun eigen doelen te bereiken.

Do 21 mrt: ACT Coaching

Als het gaat om persoonlijke groei en ontwikkeling, is ACT coaching (Acceptance and Commitment Therapy) een waardevol instrument. Het helpt individuen om effectief om te gaan met innerlijke obstakels, negatieve gedachten en ongewenste emoties.

Tijdens de ACT coaching-sessies ligt de focus op het identificeren en begrijpen van belemmerende gedachten en overtuigingen. Door middel van bewustwording en zelfreflectie, wordt gewerkt aan acceptatie, het versterken van psychologische flexibiliteit en het verhelderen van persoonlijke waarden.

Do 28 mrt: Inspirerend Trainen/Coachen

Wij geloven dat inspiratie de sleutel is tot het stimuleren van groei en ontwikkeling. Daarom ligt de focus van onze opleiding op het creëren van een inspirerende leeromgeving en het ontwikkelen van effectieve coachingsvaardigheden.

Tijdens de opleiding leren cursisten hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van verschillende trainingsmethoden en technieken. Ze leren hoe ze hun eigen stijl kunnen ontwikkelen en hoe ze deze kunnen afstemmen op de behoeften van hun cursisten. Daarnaast krijgen ze inzicht in de psychologie achter leren en ontwikkelen.

APRIL

Wo 03 apr: Intuïtief Trainen/Coachen

Intuïtief trainen en coachen: Een benadering voor optimale groei

Bij intuïtief trainen en coachen staat het ontwikkelen van de intuïtie centraal. Het is een holistische benadering die niet alleen gericht is op het vergaren van kennis en vaardigheden, maar ook op het ontdekken en begrijpen van de diepere lagen van onszelf en anderen

Do 04 apr: Organisatie- en Abstracte opstellingen

Een organisatieopstelling is een effectieve methode voor het bevorderen van een gezonde bedrijfscultuur, het optimaliseren van de samenwerking en het verbeteren van de afgehele prestaties binnen organisaties. Met zijn diepgaande inzichten en helende potentieel kan deze benadering een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn en succes van organisaties.

Bij het werken met abstracte opstellingen worden objecten, symbolen of zelfs simpelweg stippen en lijnen gebruikt om bepaalde elementen of betekenissen te vertegenwoordigen. Door deze opstellingen te observeren en doorgronden kunnen deelnemers inzichten verwerven en nieuwe perspectieven ontdekken.

Ma 08 apr: Online Trainen/Coachen

In deze tijd is er veel vraag naar online trainingen en online coaching. Het maakt het indelen van je werkzaamheden makkelijker en je kunt snel grote afstanden overbruggen. Toch is het online werken wezenlijk anders dan live werken. In deze module leer je hoe je praktisch een online sessie inricht, hoe je het opbouwt en waar je op moet letten als je online met mensen gaat werken.

 

Di 09 apr: Systemisch Denken

Systemisch denken is een essentiële vaardigheid voor professionals in de moderne wereld. Het is een benadering waarbij we kijken naar de wereld als een complex geheel van onderling verbonden systemen. Deze systemen kunnen variëren van organisaties en teams tot families en zelfs de samenleving als geheel.

Het systemisch denken stelt ons in staat om de onderlinge relaties en interacties binnen deze systemen beter te begrijpen. We erkennen dat veranderingen in één deel van het systeem invloed kunnen hebben op de andere delen. Het biedt ons een kader waarmee we complexe problemen kunnen analyseren en effectieve oplossingen kunnen vinden.

Wo 10 apr: Future Focus Field Scenario interviews

De FutureFocusField-methode (FFF) is afkomstig uit de VS. Het is een uniek en zeer krachtig concept waarin deelnemers creatieve, creërende processen leren begrijpen en daadwerkelijk gaan gebruiken voor het realiseren van hun doelen.

Naast een korte theoretische uitleg wordt gewerkt met praktische instrumenten zoals het creëren van een persoonlijke of zakelijke ‘dreamlist’. De FFF-methode gaat uit van het basisgegeven: “als je het kunt dromen, kun je het werkelijkheid maken”.

Tijdens de training houden we ons met name bezig met de toekomst en de magie van succes. Wat kunnen we doen om een doorbraak te creëren en een ideaal te verwezenlijken? Stap voor stap leren we wat de magie van succes inhoudt en wat we ermee kunnen in ons dagelijks leven. Via multimedia-ervaringen (filmbeelden, licht, geluid), scenario-interviews en het discreëren van belemmerende overtuigingen krijgen we ons eigen ideaal steeds helderder in beeld.

Do 11 apr: Trainen/Coachen met creatieve middelen

Het werken met creatieve middelen stelt cursisten in staat om hun verbeeldingskracht te gebruiken en unieke manieren te vinden om concepten te begrijpen en te communiceren. Door middel van kunst, drama, muziek en andere creatieve middelen kunnen cursisten zichzelf uitdrukken, hun gedachten en gevoelens verkennen, en complexe ideeën op een toegankelijke manier overbrengen.

Eén van de belangrijkste voordelen van werken met creatieve middelen is dat het de deelnemers uitdaagt om buiten de gebaande paden te denken.

Ma 15 apr: Heldere vermogens ontwikkelen

Heldere vermogens: Een Verkenning van de Onbekende Wereld

Heldere vermogens zijn de vaardigheden of gaven die de bekende grenzen van onze zintuigen overschrijden. Deze vermogens omvatten telepathie, helderziendheid, psychokinese, intuïtieve genezing en mediumschap, onder vele andere. Crystalline is hiervoor één methode waarin je stap voor stap leert om je heldere

Crystalline is een bijvoorbeeld een methode waarin je stap voor stap leert om je heldere vermogens te ontwikkelen. Door meditatie leer je ontdekken via welke zintuigen je informatie binnenkrijgt. Kun je helder zien, helder horen, helder voelen, helder weten, helder handelen? Dit is voor iedereen anders.

Di 16 apr: Transformatie punten

Transformatiepunten: De sleutel tot groei en ontwikkeling

Het proces van transformatie begint met zelfreflectie en zelfbewustzijn. Dit vereist eerlijkheid en openheid ten opzichte van jezelf en je sterke en zwakke punten. Door inzicht te krijgen in je eigen patronen en gewoonten, kunt je bepalen welke gebieden van je leven of werk verbetering behoeven. Het draait daarmee om cruciale momenten waarop je als individu bewust veranderingen kunt aanbrengen in denkwijze, aanpak en gedrag.

Wo 17 apr: Doel- en Resultaatgericht Trainen/Coachen met GROW-model

Doel- en resultaatgericht trainen en coachen is een methodologie die zich richt op het behalen van specifieke doelen en het bereiken van meetbare resultaten. Het is een benadering die zich richt op het effectief en efficiënt overbrengen van kennis, vaardigheden en attitudes aan de cursisten, met als doel hen te helpen hun potentieel ten volle te benutten en succes te behalen in hun inspanningen.

Het GROW-model is een krachtige en effectieve methode om coachingssessies te structureren en te begeleiden. Als coach is het belangrijk om een gestructureerde aanpak te hebben om cursisten te ondersteunen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

GROW staat voor Goal, Reality, Options en Will. Elke fase van het model heeft een specifieke focus en helpt de cursist om helderheid en inzicht te krijgen in hun doelen, de realiteit waarin ze zich bevinden, de mogelijke opties voor actie en hun motivatie en bereidheid om te veranderen.

Do 18 apr: The Work van Byron Katie

Byron Katie, een gerenommeerde auteur, spreker en coach, staat bekend om haar baanbrekende methode genaamd “The Work” (het werk).

Het is een eenvoudige maar krachtige methode om ons te helpen onze stressvolle gedachten en overtuigingen te onderzoeken. Het beoefenen van “The Work” kan leiden tot diepgaande transformatie en een grotere innerlijke vrijheid.

Ma 22 apr: Communicatie (Trainingsacteren)

We worden overspoeld met informatie en moeten onze boodschappen effectief kunnen overbrengen, zowel online als offline.

Het vermogen om effectief te communiceren is essentieel voor het bereiken van doelstellingen, het bevorderen van samenwerking en het opbouwen van sterke relaties, zowel intern als extern.

Wo 24 apr: Gesprekstechnieken LSD en 4G Feedback (Trainingsacteren)

Gesprekstechnieken vormen een essentieel aspect van effectieve communicatie. Het is belangrijk om als trainer, coach of facilitator de juiste tools en vaardigheden te bezitten om constructieve gesprekken te voeren en de gewenste resultaten te bereiken.

LSD, wat staat voor Luisteren, Samenvatten en Doorvragen, is een techniek die gericht is op het actief betrekken van de gesprekspartner, het begrijpen van de boodschap en het creëren van een heldere communicatie.

De 4G Feedback-opleiding onderscheidt zich door zijn professionele aanpak en diepgaande inhoud. Je leert hoe je effectieve feedback kunnen geven en ontvangen, waarbij de focus ligt op de vier belangrijkste elementen van feedback: geven, krijgen, gebruiken en groei.

Tijdens de opleiding wordt er veel aandacht besteed aan het creëren van een constructieve feedbackcultuur. Je leert hoe je feedback op een respectvolle en doelgerichte manier kunt geven, zodat de ontvanger zich gesteund en gemotiveerd voelt om te groeien.

Do 25 apr: Transformerend Trainen/Coachen

Transformerend trainen en coachen: Het creëren van groei en verandering

Het doel van transformerend trainen en coachen is om cursisten naar een hoger niveau van bewustzijn en bekwaamheid te brengen. Hierbij wordt er gekeken naar de innerlijke drijfveren en overtuigingen van de individuen, die van invloed zijn op hun gedrag en resultaten. Door inzicht te krijgen in deze interne processen, kan er gewerkt worden aan het transformeren van beperkende patronen en het versterken van positieve kwaliteiten.

MEI

Wo 01 mei: Omgaan met agressie (Trainingsacteren)

Het omgaan met agressie kan een uitdagende en lastige taak zijn. Het is essentieel om over de juiste tools en technieken te beschikken om escalatie te voorkomen en de veiligheid van uzelf en anderen te waarborgen. Onze opleiding biedt u de kennis en inzichten die u nodig heeft om effectief te kunnen handelen in agressieve situaties.

Vr 03 mei: Teams Trainen en Coachen

Teams trainen en coachen: Het belang van effectieve samenwerking

Het vormen van een goed functionerend team is niet alleen goed voor de individuele prestaties van medewerkers, maar ook voor de algehele productiviteit en het behalen van organisatiedoelstellingen.

Het trainen en coachen van teams vereist een goed begrip van de dynamiek binnen een team. Om dit te bereiken, richten wij ons op een aantal kerngebieden die cruciaal zijn voor het ontwikkelen van effectieve teams zoals vertrouwen, samenwerking en het erkennen van elkaars talenten.

Ma 06 mei: Inspirerend Trainen/Coachen

Wij geloven dat inspiratie de sleutel is tot het stimuleren van groei en ontwikkeling. Daarom ligt de focus van onze opleiding op het creëren van een inspirerende leeromgeving en het ontwikkelen van effectieve coachingsvaardigheden.

Tijdens de opleiding leren cursisten hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van verschillende trainingsmethoden en technieken. Ze leren hoe ze hun eigen stijl kunnen ontwikkelen en hoe ze deze kunnen afstemmen op de behoeften van hun cursisten. Daarnaast krijgen ze inzicht in de psychologie achter leren en ontwikkelen.

Di 07 mei: Loopbaancoaching

Loopbaan coaching is een investering in de professionele ontwikkeling van individuen en organisaties. Door middel van loopbaan coaching kunnen werknemers hun vaardigheden, doelen en loopbaanambities effectief onderzoeken en ontwikkelen, waardoor ze beter in staat zijn om hun carièrepad vorm te geven en hun potentieel te benutten.

Wo 15 mei: Doel- en Resultaatgericht Trainen/Coachen met GROW-model

Doel- en resultaatgericht trainen en coachen is een methodologie die zich richt op het behalen van specifieke doelen en het bereiken van meetbare resultaten. Het is een benadering die zich richt op het effectief en efficiënt overbrengen van kennis, vaardigheden en attitudes aan de cursisten, met als doel hen te helpen hun potentieel ten volle te benutten en succes te behalen in hun inspanningen.

Het GROW-model is een krachtige en effectieve methode om coachingssessies te structureren en te begeleiden. Als coach is het belangrijk om een gestructureerde aanpak te hebben om cursisten te ondersteunen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

GROW staat voor Goal, Reality, Options en Will. Elke fase van het model heeft een specifieke focus en helpt de cursist om helderheid en inzicht te krijgen in hun doelen, de realiteit waarin ze zich bevinden, de mogelijke opties voor actie en hun motivatie en bereidheid om te veranderen.

Do 16 mei: Lastige gesprekken oefenen

Als je met mensen werkt krijg je altijd te maken met lastige gesprekken. Wat een lastig gesprek is kan voor iedereen iets anders zijn. In deze module ga je oefenen met wat jij lastig vindt. Je kunt zelf aangeven wat dat voor jou precies is, dit kunnen ook praktijkvoorbeelden zijn. In deze veilige setting kan je op verschillende manieren uitproberen of een andere aanpak tot een ander resultaat leidt.

 

Di 21 mei: Patroondoorbrekend Denken met Total Brainbox

Patroondoorbrekend denken is een essentiële vaardigheid in een snel veranderende wereld waarin innovatie en creativiteit steeds belangrijker worden.

Door patronen te doorbreken, kun je buiten de gebaande paden treden en nieuwe ideeën en oplossingen genereren. Het stelt je in staat om anders naar problemen te kijken en alternatieve perspectieven te verkennen. Het gaat niet alleen om het vinden van nieuwe oplossingen, maar ook om het herdefiniëren van uitdagingen en het ontdekken van ongebruikte mogelijkheden.

Je leert om buiten je comfortzone te treden en om jezelf uit te dagen om verder te onderzoeken.

Do 23 mei: Systemisch Werken - Organisatie opstellingen

Een organisatieopstelling is een effectieve methode voor het bevorderen van een gezonde bedrijfscultuur, het optimaliseren van de samenwerking en het verbeteren van de afgehele prestaties binnen organisaties. Met zijn diepgaande inzichten en helende potentieel kan deze benadering een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn en succes van organisaties.

Ma 27 mei: Groepsdynamica

Groepsdynamica: Het Belang van Samenwerking en Synergie

Groepsdynamica is een essentieel aspect van effectieve trainingen, waarbij de interactie en samenwerking tussen individuen binnen een groep centraal staan.

Het omvat de complexe onderlinge processen en verhoudingen die zich voordoen binnen een groep en heeft invloed op hoe een groep functioneert, communiceert en beslissingen neemt. Het begrijpen en beheersen van groepsdynamica leidt tot meer efficiëntie, betere prestaties en een positieve leerervaring.

Wo 29 mei: Motiverend Trainen/Coachen

Motiverend trainen en coachen stelt je in staat om de deelnemers te inspireren en hun intrinsieke motivatie aan te wakkeren. Door hen te betrekken bij het leerproces en hen te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling, zijn cursisten gemotiveerder om zichzelf te ontwikkelen en hun doelen te bereiken.

Het gaat om het inspireren van cursisten, het creëren van een positieve leeromgeving en het stimuleren van zelfreflectie en zelfvertrouwen.

Do 20 t/m 24 jun: Grensverleggend Trainen/Coachen

Dit is een module voor mensen die hun horizon willen verbreden en hun grenzen willen verleggen. We vliegen naar Marrakech, voeren gesprekken in het vliegtuig en komen aan in de stad van de Sprookjes van 1001 Nacht. Een trainingsmodule voor iedereen die wil weten of wonderen bestaan. Hoe maakbaar is het leven? Wat is transformerend trainen? Wat krijg je mee uit je verleden, je afkomst en je cultuur? Hoe geef je van daaruit creatief vorm aan je eigen leven? Een uitdagende, inspirerende module waarin transformerend en inspirerend trainen een belangrijke rol spelen. Voor mensen die iets bijzonders mee willen maken, ervarend willen leren en willen trainen op één van de meest inspirerende plaatsen op aarde. Tijdens je verblijf in Marrakech slaap je in een Riad midden in de Oude Stad. Er is een mooi dakterras met uitzicht op het Atlasgebergte, heerlijke plekken om gesprekken te voeren en ruime slaapkamers met eigen badkamer.

De vliegreis naar Marrakech moet je zelf betalen en zelf boeken, maar neem voor je de vlucht boekt nog even contact met ons op, want we vliegen gezamenlijk.