Opleiding Trainingsacteren

Trainingsacteren

Trainingsacteren is een vak. De laatste jaren neemt de vraag naar trainingsacteurs steeds meer toe. Professionele trainingsacteurs kunnen ingezet worden bij assessments, bij kickoff bijeenkomsten, bij rollenspelen, bij simulaties en bij communicatie- en gedragstrainingen.

In deze intensieve opleiding gaan we kijken wat het vak van trainingsacteur inhoudt. We gaan veel spelen en leren welke competenties je nodig hebt als trainingsacteur, hoe trainingssessies zijn opgebouwd en hoe je kan afstemmen en acteren bij assessments. We leren opbouwen, afstemmen, inleven, monitoren en feedback geven als trainingsacteur en samenwerken met een trainer. We oefenen met cases uit de praktijk, spelen rollen en leren omgaan met bijv. agressie, angst, onzekerheid e.d. Hoe kan ik als trainingsacteur mijn cliënten helpen om te leren omgaan met moeilijke, a-relaxte situaties, agressieve klanten, spanning, stress en emoties?

Wat leer je tijdens deze opleiding?

 • Je weet hoe een sessie met trainingsacteurs is opgebouwd
 • Je weet wat de rol is van de trainingsacteur en van de trainer
 • Je leert op verschillende manieren hoe je een personage neer kan zetten
 • Je leert hoe je in je spel feedback geeft aan de cursist d.m.v. sturen en belonen
 • Je leert feed-back te geven aan de cursist over zijn/haar gedrag
 • Je leert hoe je als trainer een sessie begeleidt met een trainingsacteur
 • Je leert hoe en op welke manieren je trainingsacteren in kunt zetten in trainingen en workshops.

Opzet van de opleiding

De opleiding duurt 3 dagen en kost € 950. De 3-daagse wordt afgesloten met een oefening in de basisvaardigheden, waarna je een certificaat krijg voor je deelname aan de opleiding. Dit is nog geen erkend diploma. Om een officieel erkend diploma te halen volg je de specialisatie opleiding.

Mensen die zich na deze 3 dagen verder willen specialiseren, kunnen kiezen om hierna nog 3 verdiepingsdagen met afsluitend examen te doen, waarbij je ook een door SPOTCER erkend diploma kan halen. Dit tweede deel is uitsluitend voor mensen die echt professioneel aan de slag willen en een erkend diploma willen. Voor dit tweede deel betaal je € 950 extra.

Ook behoort bij onze beroepsopleidingen een jaar coaching on the job, zodat je altijd weer op de expertise van de Academie terug kunt vallen. Deze beroepsopleiding bestaat uit 42 lesuren. Het is ook mogelijk om tijdens de intensieve periode van de opleiding persoonlijk begeleid te worden door een persoonlijke coach.

  Algemene info

  Het studiemateriaal is gratis en wordt op de eerste dag van de opleiding verstrekt. De studiebelasting is ongeveer 42 uur. Het instroomniveau van deze opleiding is MBO/HBO.

  Data

  De opleiding vindt plaats op:

  • Trainingsacteren Verdieping (di 24, do 26 en vr 27 oktober)
  • 3-daagse Trainingacteren (vr 3, za 4 en zo 5 novmeber)

  Locatie en overnachten

  De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt tijdens de opleidingsdagen natuurlijk gewoon thuis slapen, maar je kan bijv. ook Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek.

  SPOTCER

  Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert opleidingen en certificeert trainers, coaches en trainingsacteurs, maar helpt ook starters bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is onze coachopleiding ook erkend door de CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag één keer worden herkanst.

  Hoe zet ik mijzelf in de markt?

  De Academie organiseert in samenwerking met SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een workshop “hoe zet ik mijzelf in de markt”. Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER in samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainers, coaches en trainingsacteurs. Ook deze “coaching on the job” is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

  Vergoeding Scholing

  Veelal worden de kosten voor deze opleiding vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al heel veel deelnemers die de opleiding vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.

  Kosten

  • € 950 als je de eerste 3 dagen van de opleiding volgt en deze zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geef btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn). 
  • € 1.150 (excl. btw) als je werkgever of een instantie deze 3 dagen voor je betaalt.
  • € 950 extra als je ook de 3 verdiepingsmodules met afsluitend examen gaat volgen en deze zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geef btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
  • € 1.050 extra als je ook de 3 verdiepingsmodules met afsluitend examen gaat volgen en als je werkgever of een instantie dit voor je betaalt.

  Advies

  Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen.

  Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

  Aanmelden

  Om je aan te melden voor deze opleiding Trainingsacteren klik je op Aanmelden en vul je het formulier in. Hierna krijg je automatisch een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je een bevestiging met alle opleidingsinfo (locatie adres, tijden, etc.).

  Door dit formulier in te vullen en aan ons te versturen meld je je aan voor deze opleiding.