Opleiding Professioneel Coach

Wat kan je in deze opleiding leren?

 • Authentiek en innovatief coachen
 • Bewust worden van je talenten
 • Je eigenheid en eigencoachingstijl ontwikkelen
 • Je impact op anderen vergroten
 • Je verbeeldingskracht en intuïtie leren gebruiken
 • Zelfkennis en inzicht
 • Nieuwe werkvormen en innovatieve coachtools
 • Je eigen denk- en gedragspatronen herkennen
 • Jezelf te laten zien zoals je echt bent
 • Authentiek spreken en out of the box denken
 • Omgaan met weerstand
 • De kunst van het vragen stellen en de kunst van het vinden van de vraag die achter de vraag zit

De Opleiding

Deze zeer intensieve opleiding is een van de hoogst gewaardeerde coachopleidingen van Nederland en uitermate geschikt voor mensen die echt in korte tijd professioneel opgeleid willen worden. De opleiding is intensief, omdat je binnen een aantal dagen de basisvaardigheden van het vak leert op een heel praktische manier. Je krijgt theorie, maar oefent het coachen vooral in de praktijk, waardoor de opleiding naadloos aansluit op wie jij bent als coach.

Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan je persoonlijke competentieprofiel, aan je visie, aan je missie en aan jouw opleidingsdoelen. Verder gaan we aan de slag met jouw coachvaardigheden: hoe zet je mensen in beweging, hoe maak je het coachen interactief, hoe bouw je een coachsessie op, hoe ga je om met weerstand tijdens veranderingsprocessen en welke nieuwe interactieve werkvormen kun je daarbij gebruiken? Hoe ontwikkel je een eigen stijl van coachen en wat is innovatief coachen?

Met behulp van een actieve, levende hersentest ontdek je waar je hersendominantie ligt en wat dit zegt over je kwaliteit als coach. Je krijgt in deze opleiding zicht op hoe je eigen kwaliteiten maximaal kan benutten. Tijdens deze opleiding maak je kennis met diverse coachtechnieken en methodes en is er ruim gelegenheid om jouw eigen voorkeur voor coachen vorm te geven.

Tijdens de opleiding krijg je o.a. les in oplossingsgericht coachen, de TotalBrainBox-methode en patroon doorbrekend denken en handelen, coachen met creatieve middelen, creatieregie, scenario-denken en FutureFocusField, innovatief denken en beelddenken, intuïtieve ontwikkeling, het ontwikkelen van je heldere vermogens, systemisch werken, trainen en coachen, inspirerend coachen, meditatie, visualisatie, en persoonlijke ontwikkeling.

Opzet van de opleiding

De opleiding duurt 3 dagen en kost € 950. Dit is gratis met STAP-budget, dat je op 28 februari kan aanvragen.

Mensen die zich na deze 3 dagen verder willen specialiseren, kunnen kiezen om hierna nog 3 online specialisatiemodules te volgen en 3 verdiepingsdagen met afsluitend examen, waarbij je ook een door SPOTCER erkend diploma kan halen. Dit tweede deel is uitsluitend voor mensen die echt professioneel aan de slag willen en een erkend diploma willen. Voor dit tweede deel betaal je € 950 extra.

Ook behoort bij onze beroepsopleidingen een jaar coaching on the job, zodat je altijd weer op de expertise van de Academie terug kunt vallen. Al onze beroepsopleidingen bestaan uit 42 lesuren. Het is ook mogelijk om tijdens de intensieve periode van de opleiding persoonlijk begeleid te worden door een persoonlijke coach.

Data

De opleiding heeft verschillende startmomenten. Hieronder vind je de data waarop de opleiding plaatsvindt:

 • Opleiding start februari 2023
  • 3-daagse opleiding: vr 3, za 4, en zo 5 februari.
  • Specialisatie: 3 online modules op di 7, di 14 en di 28 februari (’s avonds van 20:00 – 22:00 uur) en verdiepings- en examendagen op do 9, vr 10 en za 11 maart.
 • Opleiding start maart 2023
  • 3-daagse opleiding: do 30 en vr 31 maart en za 1 april.
  • Specialisatie: 3 online modules op wo 12, wo 19 en wo 26 april (’s avonds van 20:00 – 22:00 uur) en verdiepings- en examendagen op do 11, vr 12 en za 13 mei.
 • Opleiding start juni 2023
  • 3-daagse opleiding: do 1, vr 2 en za 3 juni.
  • Specialisatie: 3 online modules op di 6, di 20 en di 27 juni (’s avonds van 20:00 – 22:00 uur) en verdiepings- en examendagen op do 6, vr 7 en za 8 juli.

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert coachopleidingen en certificeert coaches, maar helpt ook startende coaches bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is onze coachopleiding ook erkend door de CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag één keer worden herkanst.

Om als Professioneel Coach aan de slag te kunnen met een erkend SPOTCER diploma, waarmee je direct aan de slag kunt gaan heb je 42 lesuren nodig.

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een workshop “hoe zet ik mijzelf in de markt”. Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER in samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainers en coaches. Ook deze “coaching on the job” is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

Locatie en overnachten

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt tijdens de opleidingsdagen natuurlijk thuis slapen, maar je kunt bijv. ook Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek.

Kosten

 • € 950 als je de eerste 3 dagen van de opleiding volgt en deze zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geef btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn). Je kan dit geheel met STAP-budget betalen.
 • € 1.150 (excl. btw) als je werkgever of een instantie deze 3 dagen voor je betaalt.
 • € 950 extra als je ook de 3 online specialisatiemodules en de 3 verdiepingsmodules met afsluitend examen gaat volgen en deze zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geef btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
 • € 1.050 extra als je ook de 3 online specialisatiemodules en de 3 verdiepingsmodules met afsluitend examen gaat volgen en als je werkgever of een instantie dit voor je betaalt.

Voor deze opleiding kun je op 2 januari STAP-budget aanvragen (subsidie van max. € 1.000).

Advies

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen.

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de Opleiding Professioneel Coach klik je op Aanmelden en vul je het formulier in. Als je STAP-budget wil aanvragen, vink dan aan dat je een STAP-aanmeldingsbewijs van ons wil ontvangen. Dan ontvang je per mail een bevestiging met alle opleidingsinfo (locatie adres, tijden, etc.) en het STAP-aanmeldingsbewijs.