Opleiding Professioneel Trainer

Verschillende formules

2-Daagse opleiding: kort, snel en krachtig

Voor mensen die met mensen werken of van plan zijn met mensen te gaan werken is er nu een korte, intensieve en krachtige opleiding. Deze opleiding leert je de vaardigheden die je nodig hebt om op een dieper level met mensen te werken. Het is een intensieve opleiding en geeft je een boost aan inspiratie die je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan. Je gaat je oriënteren in de richting die jij op wilt.

Gedegen opleiding: kwaliteit, stages, coaching on the job en leidt naar een diploma

Een gedegen opleiding doen en een erkend diploma halen? Bij de Academie voor Innovatief Trainen kun je Professioneel Coach, Professioneel Trainer, Trainer Nieuwe Denken en Transformatie Trainer/Coach worden. In een kwalitatieve hoog aangeschreven opleiding (9,0, Springest) leer je alle kneepjes van het vak. Welke richting je ook kiest, je wordt door onze ervaren docenten meegenomen en persoonlijk begeleidt tijdens jouw proces.

Flex: vrij en flexibel met verschillende modules waar je alle kanten mee op kan

Een opleiding hoeft niet altijd een inbreuk te maken in jouw toch al overvolle planning. Ook hoef je niet aan banden en kaders vastgelegd te worden. Maar wil je juist een flexibel lesprogramma waarbij je zelf kunt kiezen welke richting je opgaat. De Academie voor Innovatief Trainen biedt de mogelijkheid om een geheel flexibele opleiding te volgen. Speciaal voor mensen die juist op het moment dat het hun uitkomt, in willen stappen in lessen en modules. Hierbij zit je nergens aan vast, jij betaalt dus jij bepaalt.

Wat kan je in deze opleiding leren?

 • Inspirerend en Innovatief Trainen

 • Vaardigheden om zelf trainingsworkshops te ontwikkelen

 • Basisopleiding Creatief Denken met o.a. InBox en OutBox denken, Doorbraak Denken en Innovatief Denken

 • Inspirerend en Innovatief Coachen o.a. met doelen stellen en richting bepalen

 • Gesprekstechnieken
 • Zelfkennis en inzicht
 • Je eigen stijl van trainen of coachen ontdekken

 • Onderzoeken wat je eigen talenten en valkuilen zijn

 • Intuïtief coachen (gebruikmaken van je intuïtieve vermogens als coach)

 • Teams coachen
 • Werken met opstellingen

2-Daagse Trainersopleiding: kort, snel en krachtig

Basisopleiding
Eerst volgende opleiding: donderdag 18 en vrijdag 19 januari 2024

Voor mensen die met mensen werken of van plan zijn met mensen te gaan werken is er nu een korte, intensieve en krachtige trainersopleiding. Deze opleiding leert je de vaardigheden die je nodig hebt om op een dieper level met mensen te werken. Het is een intensieve opleiding en geeft je een boost aan inspiratie die je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan. Je gaat je oriënteren in de richting die jij op wilt. 

Want alleen door te doen en door te ervaren kun je erachter komen wat het beste bij jou past. Wil je intuïtief, doelgericht of transformerend werken? Creatief en inspirerend werken? Ben je motiverend, confronterend of systematisch? Doel – en oplossingsgericht? Invoelend en ondersteunend? Ben je echt een coach of toch meer een trainer? Werk je individueel of juist met groepen of allebei? In deze 2 dagen onderzoeken we samen wat echt bij jou past. Na deze 2-daagse kun je je verder specialiseren in de vervolgopleiding.

Je leert al meteen veel nieuwe werkvormen uit onze uitgebreide toolbox die je direct in je werk toe kunt passen. Je gaat o.a. kennismaken met het Nieuwe Denken, transformerend trainen en coachen en systemisch werken. Daarnaast ga je onderzoeken wat jouw eigen unieke competenties zijn al trainer of coach. Zodat je na twee dagen weet hoe je jouw basistalenten in je werk in kunt zetten en hoe je je verder wilt ontwikkelen.

Je kan na deze 2-daagse kiezen hoe je je verder wilt specialiseren. Hiervoor kan je ook de hulp vragen van onze studieadviseurs. Ook als je wilt overleggen of deze 2-daagse iets voor jou is, kun je telefonisch of online een gesprek aanvragen.

  Kosten

  • € 1.250 als je de opleiding zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geen btw te betalen, omdat we een CRKBO-geregistreerde opleiding zijn).

  • € 1.550 (excl. btw) als je werkgever of een instantie de opleiding voor je betaalt.

  Lange opleiding Professioneel Trainer

  Deze lange opleiding is gedegen, heeft kwaliteit, stages, coaching on the job en leidt naar een diploma
  Eerst volgende opleiding start op donderdag 18 en vrijdag 19 januari 2024

  Een gedegen opleiding doen en een erkend diploma halen? Bij de Academie voor Innovatief Trainen kun je Professioneel Coach, Professioneel Trainer, Trainer Nieuwe Denken en Transformatie Trainer/Coach worden. In een kwalitatieve hoog aangeschreven opleiding (9,0, Springest) leer je alle kneepjes van het vak. Welke richting je ook kiest, je wordt door onze ervaren docenten meegenomen en persoonlijk begeleidt tijdens jouw proces. 

  Ook bieden we je tijdens en na je opleiding verschillende stage mogelijkheden aan waarin je ervaringen op kan doen in de praktijk. Zo heb je en een erkend diploma en de praktijkervaring die jij nodig hebt om te beginnen als trainer of coach. Daarnaast heb je ook recht op een jaargang ‘coaching on the job’ waarbij je de expertise van onze docenten mag gebruiken tijdens de start van je nieuwe carrière!

  Je begint de opleiding met een intensieve 2-daagse bij ons in de InspiratieKamers in Arnhem. In deze 2-daagse maak je een start met je opleiding, je leert belangrijke werkvormen, je onderzoekt je competentieprofiel en legt de basis voor het vervolg van je opleiding. Want je kan je ontwikkelen in verschillende richtingen. Ben je een intuïtieve coach? Of een inspirerende creatieve trainer? Of toch meer een gestructureerde life-coach? Een oplossingsgerichte coach of provocerende coach? Wil je transformerend gaan trainen? Of werken met creatieve middelen? 

  Afhankelijk van wat jouw interesse heeft en waar je talenten liggen, kies je het pakket voor het vervolg van je opleiding. Dit bestaat uit online modules waarin je je verder kunt specialiseren. Je kunt hiervoor ook hulp krijgen van onze studieadviseurs in een online afspraak waarbij we je helpen om de juiste keuzes te maken en kijken we samen welk programma voor jou het beste is.

   Opzet van de Lange opleiding

   2-daagse
   Vervolg ??
   ??

   Online Modules

    Trainer/Coach - Kleurverdieping 1

    Nu je de basisbeginselen kent van het kleurenmodel, gaan we in deze module dieper in op de kenmerken van deze kleuren oftewel de hersendominanties. Elk kleurtype kent namelijk zijn eigen gebruiken, gedragingen en voorkeuren. We gaan in deze module onderzoeken hoe je als coach en als trainer om kan gaan met deze kleurtypes als het gaat over feedback, ownership en leadership. Hoe kan je een kleurtype het beste benaderen en wat moet je absoluut niet doen bij de verschillende types als trainer of als coach?

    Trainer/Coach - Kleurverdieping 2

    In de module Kleurverdieping gaan we in op de beperkende overtuigingen van elk kleurtype. Ieder mens heeft in een bepaalde hoek een overtuiging, iets wat zo logisch en normaal is geworden, dat je het je niet meer afvraagt of het eigenlijk wel klopt. Hierdoor kunnen mensen gedistantieerd raken van de werkelijkheid en krijgen ze te maken met energieverlies. Hoe kan je de kleurtypes helpen om beperkende overtuigingen te doorbreken en weer vol in het leven te staan?

    Trainer - Groepsdynamica

    Als trainer heb je te maken met een interessant fenomeen, namelijk groepsdynamica. De energie van een groep is een op zichzelf staand iets en het is ook meer dan de som der delen. Een groep kan levendig zijn en enthousiast, maar ook stil en ontvangend of kritisch en zendend. Hoe ga je om met de dynamiek in een groep? In deze module leer je hoe je omgaat met weerstand, met energie dips en energizers, aandacht en met kritische vragen. Je leert hoe je een sessie op moet bouwen.

    Trainer/Coach - Werken met Trainingsacteurs

    Je kan in deze module nog meer verdiepen, oefenen met coachgesprekken en met lastige situaties, moeilijke gesprekken die je kunt oefenen en je leert werken met trainingsacteurs. Trainingsacteurs zijn ontzettend dienstbaar in trainingen, die gaan over communicatie en gedrag. Je kunt oefenen met trainingsacteren en leren hoe je trainingsacteurs in kunt zetten in een training of coachingsessie.

    Nieuwe Denken 1 - InBox-denken

    Bij deze module komt het verschil tussen InBox- en OutBox-denken. Het InBox-denken gaat uit van het “Closed World” principe en daagt de deelnemer uit om een oplossing van een probleem te bedenken, die eigenlijk al binnen de bestaande probleemsituatie voor handen is. Bij het InBox-denken blijf je dus juist dicht bij de probleemsituatie zelf en ga je met behulp van verschillende tools na hoe je slimmer en creatiever met de bouwstenen van de probleemsituatie kan omgaan. We zullen in deze module uitgebreid oefenen met InBox-denken.

    Daarnaast bespreken we in deze module de vraag hoe je een sessie opbouwt en welke (OutBox en InBox-) tools wel en welke niet geschikt zijn voor de betreffende vraagstelling. Ook hier zullen we tijdens deze module mee oefenen.

    Nieuwe Denken 2 - OutBox-denken

    Deze tijd daagt ons allemaal meer dan ooit uit om anders naar de wereld te kijken en deze opnieuw vorm te geven. Waar vroeger creativiteit en innovatief denken een luxe was, is het nu een noodzaak geworden. We moeten allemaal opnieuw beginnen met op een andere manier te leren denken.

    In deze module worden diverse tools van de TotalBrainbox-methode behandeld. We gaan “out of the box denken”. Dit OutBox denken is erop gericht om direct buiten de gebaande paden te denken, veel nieuwe ideeën te genereren en d.m.v. associatieve denktechnieken ideeën te bedenken waar je anders niet op zou komen. We leren een aantal OutBox-tools die we steeds toepassen op concrete vraagstellingen van de cursisten zelf. Zo leren we op een praktische manier deze denktechnieken aan. Ook besteden we aandacht aan het begeleiden van sessies Creatief Denken en wat daarvoor nodig is.

    Nieuwe Denken 3 - Patroon doorbrekend Denken

    In de module Patroon doorbrekend Denken gaan we aan de slag met werkvormen die juist niet in een patroon passen. De mens heeft nu eenmaal belang bij patronen en automatismes, ze maken het leven makkelijk en routinematig. Maar als we daar juist eens uit willen stappen en iets compleet nieuws willen bedenken, zitten deze patronen ons denken ontzettend in de weg.

    Om mensen uit hun dagelijkse patronen te krijgen, zul je hun denkwijze moeten ontregelen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar doordat mensen nu eenmaal routinematig werken, is het moeilijk om iets nieuws te verzinnen. Patroon doorbrekend Denken is erop gericht een doorbraak te forceren, waaruit iets echt totaal nieuws kan ontstaan. Hiervoor krijg je in deze module diverse werkvormen aangereikt.

     

    Nieuwe Denken 4 - Innovatief/Systemisch Denken (waarom Innovatief Denken?)

    In deze tijd is het Nieuwe Denken ontzettend belangrijk geworden. We zien allemaal wel dat het oude denken ons niet meer verder helpt. Systemisch Denken moeten we echt nog leren. We denken veel in delen en zien vaak verbanden niet die er wel zijn. Met Systemisch Denken maken we een groter geheel zichtbaar, waardoor je snel inzicht kan krijgen, hoe je persoonlijke systemen werken en waarin ze nog geblokkeerd zijn, waar het stroomt en waar niet, hoe je staat ten opzichte van belangrijke elementen in jouw systeem en wat je relatie is met anderen.

     

    Coaching 1 - Werken met modellen

    In coaching zijn er ontzettend veel verschillende vormen van coaching. Zo kun je intuïtief coachen, creatief coachen, provocatief coachen, enzovoort. In deze module gaan we werken met modellen, o.a. het GROW-model. Dit model werkt ontzettend goed bij coachsessies door de manier van vragen stellen en is een bewezen manier van werken. Het biedt structuur en richting voor de coachee en ook voor jou als coach. In deze online module leer je hoe je het model toe kunt passen en hoe je het je eigen kunt maken.

     

    Coaching 2 - Oplossingsgericht Coachen

    Bij oplossingsgericht coachen gaat het er niet om wat er niet goed gaat, maar juist wat wel goed gaat. Oplossingsgericht coachen richt zich dus direct op de oplossing en op het doel zonder zich op het probleem te richten. Analyseren van wat wel werkt, wat wel goed gaat, wat wel resultaat oplevert en wat het doel precies is, is de essentie van oplossingsgericht coachen. Het resultaat van oplossingsgericht werken is, dat mensen vaak in snel tempo weer gebruik kunnen maken van hun eigen hulpbronnen en hun zelfvertrouwen terug kunnen vinden. Ze zien hun doel weer helder voor ogen en hebben de energie weer terug om dat bereiken wat ze van plan waren.

    In deze module leer je als coach oplossingsgericht vragen te stellen, fris te kijken en te analyseren welke ingrediënten personen en teams in hun ontwikkeling kunnen helpen. Daarnaast ga je coachen op beperkende overtuigingen, waarbij je tools krijgt om een coachee anders naar zijn/haar gedachten kan laten kijken.

     

    Coaching 3 - Intuïtief Coachen

    Wie ben jij als coach? Dat heeft alles te maken met wie jij echt bent. Jij bent geboren met een intuïtie en de informatie die je via je intuïtie binnenkrijgt, krijg je niet voor niks. In deze tijd moeten mensen leren om weer contact te maken met hun intuïtie. Als mens en natuurlijk ook als coach. Hoe krijg jij informatie tot je? Weet je het? Voel je het? Ruik je het? Zie je het? Iedereen krijgt op een andere manier de informatie binnen. In deze module gaan we onderzoeken hoe jouw intuïtie werkt en hoe je daar als coach mee kan werken en mensen mee kan helpen.

     

    Coaching 4 - ACT Coaching

    Deze module staat helemaal in het teken van ACT-Coaching (Acceptance and Committent Therapy). Met de ACT methode kun je coaches helpen met het ombuigen van belemmerende overtuigingen en emoties naar een doelgericht en effectieve levenswijze. Een krachtige methode, die mensen leert in hun kracht te komen en zelf regie over het leven terug te pakken.

     

    Transformatie 1 - Wat is Transformatie?

    Transformatie wil zeggen: een blijvende en onomkeerbare verandering. In deze tijd zijn mensen en bedrijven vaak op zoek naar een gedragsverandering, dus eigenlijk een aanpassing aan de omgeving. Transformatie is iets anders, namelijk het manifesteren van jouw unieke en authentieke energie op aarde. Dus juist de energie van vastgezette schaamte, schuld, boosheid, verdriet om te zetten in erkenning, dankbaarheid, compassie en liefde. Voor iedereen is transformatie een uniek proces. Als je wilt leren hoe je mensen kunt begeleiden met transformatieprocessen is deze module voor jou.

     

    Transformatie 2 - Transformatie punten

    In een transformatieproces onderga je een verandering zoals een rups transformeert naar een vlinder, waarbij de vlinder niet meer terug verandert in een rups. Dat kan gewoonweg niet. Een mens transformeert op het moment, dat hij zich bewust wordt van zijn gedrag. Gedrag dat er aan de buitenkant anders uitziet, dan van binnen voelt. Als dit gedrag herkend en erkend wordt, is er de mogelijkheid om te transformeren.

    Gedurende deze online-module ga je op onderzoek op welk gebied jij aan de buitenkant een ander gedrag vertoont, dan dat jij van binnen voelt.

     

    Systemisch Werken 1

    Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Je kunt ervaren waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

    In deze module gaan we werken met o.a. relatie- en lijnopstellingen. Een opstelling geeft inzicht in een situatie in een relatie. Dat kan je partner of collega zijn, maar ook de vrouwenlijn oma, moeder, dochter. Voor een opstelling zijn een vraaginbrenger, een begeleider en representanten nodig. Je gaat ervaren wat het is om representant te zijn, maar je gaat ook leren een opstelling online te begeleiden.

     

    Systemisch Werken 2

    In deze module gaan we abstractheden opstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je huis, je auto, je sport, maar ook aan elementen zoals geld en tijd. In een opstelling kan de relatie van deze abstractheden t.o.v. de vraaginbrenger uitgevraagd worden. Je gaat ervaren wat het is om representant te zijn, maar je gaat ook leren een opstelling online te begeleiden.

     

    Kosten

    • € 2.500 als je de opleiding zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geen btw te betalen, omdat we een CRKBO-geregistreerde opleiding zijn).

    • € 3.100 (excl. btw) als je werkgever of een instantie de opleiding voor je betaalt.

    Flex opleiding Professioneel Trainer

    Vrij en flexibel met verschillende modules waar je alle kanten mee op kan

    Een opleiding hoeft niet altijd een inbreuk te maken in jouw toch al overvolle planning. Ook hoef je niet aan banden en kaders vastgelegd te worden. Maar wil je juist een flexibel lesprogramma waarbij je zelf kunt kiezen welke richting je opgaat. De Academie voor Innovatief Trainen biedt de mogelijkheid om een geheel flexibele opleiding te volgen. Speciaal voor mensen die juist op het moment dat het hun uitkomt, in willen stappen in lessen en modules. Hierbij zit je nergens aan vast, jij betaalt, dus jij bepaalt. 

    Je bepaalt zelf aan welke lessen je deelneemt en wanneer je deelneemt, je maakt je eigen programma en kiest zelf de modules die je wilt volgen. Je kiest zelf wanneer je komt en wanneer je aansluit bij de lessen. Gewoon hoe het jou het beste past en precies bij wat jij leuk vindt en wat jou interesseert. Voor mensen die zich breed willen oriënteren en een opleiding willen, waarbij ze alle kanten op kunnen. Alles is mogelijk!

     Opzet van de Flex-opleiding

     2-daagse
     Vervolg ??
     ??

     Online Modules

      Trainer/Coach - Kleurverdieping 1

      Nu je de basisbeginselen kent van het kleurenmodel, gaan we in deze module dieper in op de kenmerken van deze kleuren oftewel de hersendominanties. Elk kleurtype kent namelijk zijn eigen gebruiken, gedragingen en voorkeuren. We gaan in deze module onderzoeken hoe je als coach en als trainer om kan gaan met deze kleurtypes als het gaat over feedback, ownership en leadership. Hoe kan je een kleurtype het beste benaderen en wat moet je absoluut niet doen bij de verschillende types als trainer of als coach?

      Trainer/Coach - Kleurverdieping 2

      In de module Kleurverdieping gaan we in op de beperkende overtuigingen van elk kleurtype. Ieder mens heeft in een bepaalde hoek een overtuiging, iets wat zo logisch en normaal is geworden, dat je het je niet meer afvraagt of het eigenlijk wel klopt. Hierdoor kunnen mensen gedistantieerd raken van de werkelijkheid en krijgen ze te maken met energieverlies. Hoe kan je de kleurtypes helpen om beperkende overtuigingen te doorbreken en weer vol in het leven te staan?

      Trainer - Groepsdynamica

      Als trainer heb je te maken met een interessant fenomeen, namelijk groepsdynamica. De energie van een groep is een op zichzelf staand iets en het is ook meer dan de som der delen. Een groep kan levendig zijn en enthousiast, maar ook stil en ontvangend of kritisch en zendend. Hoe ga je om met de dynamiek in een groep? In deze module leer je hoe je omgaat met weerstand, met energie dips en energizers, aandacht en met kritische vragen. Je leert hoe je een sessie op moet bouwen.

      Trainer/Coach - Werken met Trainingsacteurs

      Je kan in deze module nog meer verdiepen, oefenen met coachgesprekken en met lastige situaties, moeilijke gesprekken die je kunt oefenen en je leert werken met trainingsacteurs. Trainingsacteurs zijn ontzettend dienstbaar in trainingen, die gaan over communicatie en gedrag. Je kunt oefenen met trainingsacteren en leren hoe je trainingsacteurs in kunt zetten in een training of coachingsessie.

      Nieuwe Denken 1 - InBox-denken

      Bij deze module komt het verschil tussen InBox- en OutBox-denken. Het InBox-denken gaat uit van het “Closed World” principe en daagt de deelnemer uit om een oplossing van een probleem te bedenken, die eigenlijk al binnen de bestaande probleemsituatie voor handen is. Bij het InBox-denken blijf je dus juist dicht bij de probleemsituatie zelf en ga je met behulp van verschillende tools na hoe je slimmer en creatiever met de bouwstenen van de probleemsituatie kan omgaan. We zullen in deze module uitgebreid oefenen met InBox-denken.

      Daarnaast bespreken we in deze module de vraag hoe je een sessie opbouwt en welke (OutBox en InBox-) tools wel en welke niet geschikt zijn voor de betreffende vraagstelling. Ook hier zullen we tijdens deze module mee oefenen.

      Nieuwe Denken 2 - OutBox-denken

      Deze tijd daagt ons allemaal meer dan ooit uit om anders naar de wereld te kijken en deze opnieuw vorm te geven. Waar vroeger creativiteit en innovatief denken een luxe was, is het nu een noodzaak geworden. We moeten allemaal opnieuw beginnen met op een andere manier te leren denken.

      In deze module worden diverse tools van de TotalBrainbox-methode behandeld. We gaan “out of the box denken”. Dit OutBox denken is erop gericht om direct buiten de gebaande paden te denken, veel nieuwe ideeën te genereren en d.m.v. associatieve denktechnieken ideeën te bedenken waar je anders niet op zou komen. We leren een aantal OutBox-tools die we steeds toepassen op concrete vraagstellingen van de cursisten zelf. Zo leren we op een praktische manier deze denktechnieken aan. Ook besteden we aandacht aan het begeleiden van sessies Creatief Denken en wat daarvoor nodig is.

      Nieuwe Denken 3 - Patroon doorbrekend Denken

      In de module Patroon doorbrekend Denken gaan we aan de slag met werkvormen die juist niet in een patroon passen. De mens heeft nu eenmaal belang bij patronen en automatismes, ze maken het leven makkelijk en routinematig. Maar als we daar juist eens uit willen stappen en iets compleet nieuws willen bedenken, zitten deze patronen ons denken ontzettend in de weg.

      Om mensen uit hun dagelijkse patronen te krijgen, zul je hun denkwijze moeten ontregelen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar doordat mensen nu eenmaal routinematig werken, is het moeilijk om iets nieuws te verzinnen. Patroon doorbrekend Denken is erop gericht een doorbraak te forceren, waaruit iets echt totaal nieuws kan ontstaan. Hiervoor krijg je in deze module diverse werkvormen aangereikt.

       

      Nieuwe Denken 4 - Innovatief/Systemisch Denken (waarom Innovatief Denken?)

      In deze tijd is het Nieuwe Denken ontzettend belangrijk geworden. We zien allemaal wel dat het oude denken ons niet meer verder helpt. Systemisch Denken moeten we echt nog leren. We denken veel in delen en zien vaak verbanden niet die er wel zijn. Met Systemisch Denken maken we een groter geheel zichtbaar, waardoor je snel inzicht kan krijgen, hoe je persoonlijke systemen werken en waarin ze nog geblokkeerd zijn, waar het stroomt en waar niet, hoe je staat ten opzichte van belangrijke elementen in jouw systeem en wat je relatie is met anderen.

       

      Coaching 1 - Werken met modellen

      In coaching zijn er ontzettend veel verschillende vormen van coaching. Zo kun je intuïtief coachen, creatief coachen, provocatief coachen, enzovoort. In deze module gaan we werken met modellen, o.a. het GROW-model. Dit model werkt ontzettend goed bij coachsessies door de manier van vragen stellen en is een bewezen manier van werken. Het biedt structuur en richting voor de coachee en ook voor jou als coach. In deze online module leer je hoe je het model toe kunt passen en hoe je het je eigen kunt maken.

       

      Coaching 2 - Oplossingsgericht Coachen

      Bij oplossingsgericht coachen gaat het er niet om wat er niet goed gaat, maar juist wat wel goed gaat. Oplossingsgericht coachen richt zich dus direct op de oplossing en op het doel zonder zich op het probleem te richten. Analyseren van wat wel werkt, wat wel goed gaat, wat wel resultaat oplevert en wat het doel precies is, is de essentie van oplossingsgericht coachen. Het resultaat van oplossingsgericht werken is, dat mensen vaak in snel tempo weer gebruik kunnen maken van hun eigen hulpbronnen en hun zelfvertrouwen terug kunnen vinden. Ze zien hun doel weer helder voor ogen en hebben de energie weer terug om dat bereiken wat ze van plan waren.

      In deze module leer je als coach oplossingsgericht vragen te stellen, fris te kijken en te analyseren welke ingrediënten personen en teams in hun ontwikkeling kunnen helpen. Daarnaast ga je coachen op beperkende overtuigingen, waarbij je tools krijgt om een coachee anders naar zijn/haar gedachten kan laten kijken.

       

      Coaching 3 - Intuïtief Coachen

      Wie ben jij als coach? Dat heeft alles te maken met wie jij echt bent. Jij bent geboren met een intuïtie en de informatie die je via je intuïtie binnenkrijgt, krijg je niet voor niks. In deze tijd moeten mensen leren om weer contact te maken met hun intuïtie. Als mens en natuurlijk ook als coach. Hoe krijg jij informatie tot je? Weet je het? Voel je het? Ruik je het? Zie je het? Iedereen krijgt op een andere manier de informatie binnen. In deze module gaan we onderzoeken hoe jouw intuïtie werkt en hoe je daar als coach mee kan werken en mensen mee kan helpen.

       

      Coaching 4 - ACT Coaching

      Deze module staat helemaal in het teken van ACT-Coaching (Acceptance and Committent Therapy). Met de ACT methode kun je coaches helpen met het ombuigen van belemmerende overtuigingen en emoties naar een doelgericht en effectieve levenswijze. Een krachtige methode, die mensen leert in hun kracht te komen en zelf regie over het leven terug te pakken.

       

      Transformatie 1 - Wat is Transformatie?

      Transformatie wil zeggen: een blijvende en onomkeerbare verandering. In deze tijd zijn mensen en bedrijven vaak op zoek naar een gedragsverandering, dus eigenlijk een aanpassing aan de omgeving. Transformatie is iets anders, namelijk het manifesteren van jouw unieke en authentieke energie op aarde. Dus juist de energie van vastgezette schaamte, schuld, boosheid, verdriet om te zetten in erkenning, dankbaarheid, compassie en liefde. Voor iedereen is transformatie een uniek proces. Als je wilt leren hoe je mensen kunt begeleiden met transformatieprocessen is deze module voor jou.

       

      Transformatie 2 - Transformatie punten

      In een transformatieproces onderga je een verandering zoals een rups transformeert naar een vlinder, waarbij de vlinder niet meer terug verandert in een rups. Dat kan gewoonweg niet. Een mens transformeert op het moment, dat hij zich bewust wordt van zijn gedrag. Gedrag dat er aan de buitenkant anders uitziet, dan van binnen voelt. Als dit gedrag herkend en erkend wordt, is er de mogelijkheid om te transformeren.

      Gedurende deze online-module ga je op onderzoek op welk gebied jij aan de buitenkant een ander gedrag vertoont, dan dat jij van binnen voelt.

       

      Systemisch Werken 1

      Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Je kunt ervaren waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

      In deze module gaan we werken met o.a. relatie- en lijnopstellingen. Een opstelling geeft inzicht in een situatie in een relatie. Dat kan je partner of collega zijn, maar ook de vrouwenlijn oma, moeder, dochter. Voor een opstelling zijn een vraaginbrenger, een begeleider en representanten nodig. Je gaat ervaren wat het is om representant te zijn, maar je gaat ook leren een opstelling online te begeleiden.

       

      Systemisch Werken 2

      In deze module gaan we abstractheden opstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je huis, je auto, je sport, maar ook aan elementen zoals geld en tijd. In een opstelling kan de relatie van deze abstractheden t.o.v. de vraaginbrenger uitgevraagd worden. Je gaat ervaren wat het is om representant te zijn, maar je gaat ook leren een opstelling online te begeleiden.

       

      Kosten

      • € 2.500 als je de opleiding zelf betaalt of ZZP’er bent (je hoeft dan geen btw te betalen, omdat we een CRKBO-geregistreerde opleiding zijn).

      • € 3.100 (excl. btw) als je werkgever of een instantie de opleiding voor je betaalt.

      Coaching on the Job

      Bij de Lange opleiding en de Flex-opleiding hoort ook een jaar coaching on the job, zodat je altijd weer op de expertise van de Academie terug kunt vallen. Het is ook mogelijk om tijdens de intensieve periode van de opleiding persoonlijk begeleid te worden door een persoonlijke coach.

      Startdata van deze opleidingen

      De opleiding heeft verschillende startmomenten. Hieronder vind je de data waarop de 2-daagse opleiding wordt gegeven en de Lange- en de Flex-opleiding van start gaan:

      18 en 19 januari 2024

      2-daagse opleiding (do 18 en vr 19 januari)


      Lange opleiding

      • Basisdagen (do 18 en vr 19 januari)

      Online modules:

      • Coaching 2 – Oplossingsgericht Coachen (wo 24 januari)
      • Trainer/Coach – Kleurverdieping 2 (ma 29 januari)
      • Nieuwe Denken 2 – OutBox-denken (di 30 januari)
      • Trainer/Coach – Werken met Trainingsacteurs (ma 5 februari)
      • Nieuwe Denken 3 – Patroon Doorbrekend Denken (di 6 februari)
      • Coaching 3 – Intuïtief Coachen (wo 7 februari)
      • Transformatie 2 – Transformatiepunten (do 15 februari)
      • Coaching 4 – ACT Coaching (wo 21 februari)
      • Nieuwe Denken 4 – Innovatief/Systemisch Denken (di 27 februari)
      • Nieuwe Denken 1 – InBox-Denken (di 5 maart)
      • Coaching 1 – Werken met modellen (wo 6 maart)
      • Trainer – Groepsdynamica (ma 11 maart)
      • Systemisch Werken 1 (do 14 maart)
      • Trainer/Coach Kleurverdieping 1 (ma 25 maart)
      • Systemisch Werken 2 (do 4 april)
      • Transformatie 1 – Wat is Transformatie? (do 25 april)

       (alle online modules en examenuitleg zijn ’s avonds van 20:00 – 22:00 uur)

       • Verdiepings- en examendagen (di 28, wo 29, do 30 en vr 31 mei)

       Flex opleiding

       ?

       8 en 9 februari 2024

       2-daagse opleiding (do 8 en vr 9 februari)


       Lange opleiding

       • Basisdagen (do 18 en vr 19 januari)

       Online modules:

       • Coaching 2 – Oplossingsgericht Coachen (wo 24 januari)
       • Trainer/Coach – Kleurverdieping 2 (ma 29 januari)
       • Nieuwe Denken 2 – OutBox-denken (di 30 januari)
       • Trainer/Coach – Werken met Trainingsacteurs (ma 5 februari)
       • Nieuwe Denken 3 – Patroon Doorbrekend Denken (di 6 februari)
       • Coaching 3 – Intuïtief Coachen (wo 7 februari)
       • Transformatie 2 – Transformatiepunten (do 15 februari)
       • Coaching 4 – ACT Coaching (wo 21 februari)
       • Nieuwe Denken 4 – Innovatief/Systemisch Denken (di 27 februari)
       • Nieuwe Denken 1 – InBox-Denken (di 5 maart)
       • Coaching 1 – Werken met modellen (wo 6 maart)
       • Trainer – Groepsdynamica (ma 11 maart)
       • Systemisch Werken 1 (do 14 maart)
       • Trainer/Coach Kleurverdieping 1 (ma 25 maart)
       • Systemisch Werken 2 (do 4 april)
       • Transformatie 1 – Wat is Transformatie? (do 25 april)

        (alle online modules en examenuitleg zijn ’s avonds van 20:00 – 22:00 uur)

        • Verdiepings- en examendagen (di 28, wo 29, do 30 en vr 31 mei)

        Flex opleiding

        ?

        7 en 8 maart 2024

        2-daagse opleiding (do 7 en vr 8 maart)


        Lange opleiding

        • Basisdagen (do 18 en vr 19 januari)

        Online modules:

        • Coaching 2 – Oplossingsgericht Coachen (wo 24 januari)
        • Trainer/Coach – Kleurverdieping 2 (ma 29 januari)
        • Nieuwe Denken 2 – OutBox-denken (di 30 januari)
        • Trainer/Coach – Werken met Trainingsacteurs (ma 5 februari)
        • Nieuwe Denken 3 – Patroon Doorbrekend Denken (di 6 februari)
        • Coaching 3 – Intuïtief Coachen (wo 7 februari)
        • Transformatie 2 – Transformatiepunten (do 15 februari)
        • Coaching 4 – ACT Coaching (wo 21 februari)
        • Nieuwe Denken 4 – Innovatief/Systemisch Denken (di 27 februari)
        • Nieuwe Denken 1 – InBox-Denken (di 5 maart)
        • Coaching 1 – Werken met modellen (wo 6 maart)
        • Trainer – Groepsdynamica (ma 11 maart)
        • Systemisch Werken 1 (do 14 maart)
        • Trainer/Coach Kleurverdieping 1 (ma 25 maart)
        • Systemisch Werken 2 (do 4 april)
        • Transformatie 1 – Wat is Transformatie? (do 25 april)

         (alle online modules en examenuitleg zijn ’s avonds van 20:00 – 22:00 uur)

         • Verdiepings- en examendagen (di 28, wo 29, do 30 en vr 31 mei)

         Flex opleiding

         ?

         11 en 12 april 2024

         2-daagse opleiding (do 11 en vr 12 april)


         Lange opleiding

         • Basisdagen (do 18 en vr 19 januari)

         Online modules:

         • Coaching 2 – Oplossingsgericht Coachen (wo 24 januari)
         • Trainer/Coach – Kleurverdieping 2 (ma 29 januari)
         • Nieuwe Denken 2 – OutBox-denken (di 30 januari)
         • Trainer/Coach – Werken met Trainingsacteurs (ma 5 februari)
         • Nieuwe Denken 3 – Patroon Doorbrekend Denken (di 6 februari)
         • Coaching 3 – Intuïtief Coachen (wo 7 februari)
         • Transformatie 2 – Transformatiepunten (do 15 februari)
         • Coaching 4 – ACT Coaching (wo 21 februari)
         • Nieuwe Denken 4 – Innovatief/Systemisch Denken (di 27 februari)
         • Nieuwe Denken 1 – InBox-Denken (di 5 maart)
         • Coaching 1 – Werken met modellen (wo 6 maart)
         • Trainer – Groepsdynamica (ma 11 maart)
         • Systemisch Werken 1 (do 14 maart)
         • Trainer/Coach Kleurverdieping 1 (ma 25 maart)
         • Systemisch Werken 2 (do 4 april)
         • Transformatie 1 – Wat is Transformatie? (do 25 april)

          (alle online modules en examenuitleg zijn ’s avonds van 20:00 – 22:00 uur)

          • Verdiepings- en examendagen (di 28, wo 29, do 30 en vr 31 mei)

          Flex opleiding

          ?

          SPOTCER

          Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert trainersopleidingen en certificeert trainers, maar helpt ook startende trainers bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is onze trainersopleiding ook erkend door de CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag één keer worden herkanst.

          Om als Professioneel Trainer aan de slag te kunnen met een erkend SPOTCER diploma, waarmee je direct aan de slag kunt gaan heb je 42 lesuren nodig.

          Hoe zet ik mijzelf in de markt?

          De Academie organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een workshop “hoe zet ik mijzelf in de markt”. Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER in samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainers en coaches. Ook deze “coaching on the job” is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

          Locatie en overnachten

          De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt tijdens de opleidingsdagen natuurlijk thuis slapen, maar je kunt bijv. ook Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek.

          Advies

          Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen.

          Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

          Aanmelden

          Om je aan te melden voor de Opleiding Professioneel Trainer klik je op Aanmelden en vul je het formulier in. Dan ontvang je per mail een bevestiging met alle opleidingsinfo (locatie adres, tijden, etc.).